Det er ikke så voldsomt lett å skryte av et moderne skytespill med handling fra våre dager, når man samtidig opplever tragedier som den i Afghanistan forrige uke.

Nå er likevel dette bare et dataspill, og sett ut i lys av det, er det et glimrende dataspill.

TROVERDIG: Alle som husker «Call of Duty 1 og 2 », til PC vel å merke, kan nå glede seg over at de originale utviklerne er tilbake med et spill som gir en vel så kraftig opplevelse som den sagnomsuste førsteutgaven.

Historien følges med to forskjellige soldater, en brite og en amerikaner, hver bak fiendens linjer i en moderne konflikt. Komplett med atombomber, terrorister og diktatorer.

Det er blitt en troverdig og sterk historie, som egentlig ikke har noen spesielt happy ending. Det er ikke ofte at jeg blir grepet av historien i skytespill, men her har Infinity Ward virkelig fått sving på sakene.

ADRENALIN: Selve handlingen er forrykende. Grafikken er ikke uventet særdeles god, og lyden av våpen og eksplosjoner er øredøvende brutal.

Det grenser til fotorealistiske omgivelser og er til tider sjokkerende bra. Ikke krever det ny datamaskin heller, og «COD4» har ikke hakket eller krasjet en eneste gang på PCen min på over ti timer. Det er det ikke mange andre som kan føre opp i skryteboken.

Et tidligere problem i serien er at den har vært lineær som en linjal, men nå får du bittelitt mer veier å velge i mellom.

Det er full action fra start til slutt, og ikke en eneste gang i løpet av enspillerdelen går dette på tomgang. Brettene er kanskje de beste noensinne i et førstepersons skytespill.

Det er intet mindre enn et fabelaktig solid sydd sammen skytespill. Problemet er bare at det varer i drøyt fem timer, og det er fem timer for kort. Minst.

RYKK OPP: «COD4» har derimot tatt hånd om dem som vil ha mer med et meget godt flerspillerparti. «Call of Duty 4» har maktet å gi flerspillerdelen et svært godt taktisk element også.

Spillet er veldig enkelt i sin oppbygning, kanskje litt gammeldags. Det er lite taktiske hjelpemidler i enspillerdelen, kun et sikte og et kompass, men jeg merket at jeg ikke savnet å sende mine folk hit og dit, eller å henge etter beina i en lyspære for å plaffe løs.

Med en lengre enspillerdel hadde jeg ikke hatt noe problem med å gi toppkarakter. Dette er likevel fabelaktig når det står på. Uansett er dette det beste Infinity Ward har produsert, men de fortjener et godt spark i ræven for å ha gjort det fem timer for kort.