Pegida ble kortvarig i Bergen

Artikkelen er over 3 år gammel

Ga seg etter åtte dager.

DEL

Den islamkritiske bevegelsen Pegida har fått mye mediedekning etter at oslo-læreren Max Hermansen «importerte» den tyske bevegelsen til Norge i  midten av januar.

Pegida i Oslo har så langt arrangert to demonstrasjoner, der ulike grupperinger fra høyreekstreme og innvandringskritiske miljøer har deltatt.

Under den første demonstrasjonen ble TV2s reporter kalt «muslim-jævel» på direkten.

Det tok ikke lang tid før det ble opprettet Pegida-bevegelser også andre steder i Norge, og 13. januar ble Facebook-gruppen Pegida Bergen og Vestlandet opprettet.

Onsdag 21. januar annonserte gruppen på sin egen Facebook-side at de legger ned.

Misfornøyd med artikkel

«Vi kaller det en dag.... Den eventyrlige veksten og pågangen til tross», står det i innlegget som ble publisert onsdag ettermiddag.

I det lange innlegget forklarer gruppen at de føler seg svertet av media, og at de i sitt forslag til program ikke stiller seg bak de synspunktene blant andre Hermansen har ytret.

De uttrykker også misnøye med en artikkel om bevegelsen som sto på trykk i Bergens Tidende tirsdag denne uken.

«Talsmannen for den norske Pegida-bevegelsen gjør det så utrolig enkelt for sine meningsmotstandere når han kan få seg til å si at «islam er en totalitær ideologi». En slik påstand er det umulig for oss å stille oss bak», står det i innlegget.

Videre skriver gruppen at de ikke vil arrangere demonstrasjoner i Bergen etter å ha sett det «sirkuset» som er stelt i stand av media i Oslo, og at de «ser ingen grunn til å trekke ut på gata under fanen til en mann som alt har mistet sin lærerjobb som følge av sine ytringer».

– Vi har arbeid og familie å tenke på, vi også, skriver gruppen, som likevel annonserer at de før eller siden kommer til å stå åpent frem.

«Men det blir for å forsvare våre egne meninger og ikke dem som medier, venstreekstremister og sneversynte antiislamister nå går sammen om å tillegge oss.»

Beskrivelsen av Facebook-gruppen er også oppdatert, nå står det «Pegida Bergen og Vestlandet var et politisk eksperiment som ble gjennomført fra tirsdag 13. januar til onsdag 21. januar 2014.»