Onsdag ettermiddag falt en mann fra et stillas på Mongstad, og landet på et betongdekke fra det politiet beskrev som «betydelig høyde».

– Han falt fra mellom 20 og 25 meter, forteller Ivar Holmaas, fungerende stasjonssjef ved Nordhordland politikontor, til BA torsdag.

Samtlige nødetater rykket ut til den svært alvorlige ulykken. Til alt hell skal mannen, ifølge politiet, ha vært våken og bevisst da han ble kjørt til Haukeland sykehus.

– Sjokkert

Vedkommende er ansatt i Beerenberg, som er en av Equinors leverandører på raffineriet på Mongstad.

Beerenberg satte onsdag ned krisestab og Equinor mønstret beredskapsorganisasjonen. Equinor varslet også at de kom til å foreta en egen granskning av ulykken.

– Vi er sjokkert og svært preget. Hovedprioriteten vår er å følge opp han som ligger på sykehuset, og hans kolleger og pårørende, sier André Simonsen, hovedtillitsvalgt i Beerenberg.

Han opplyser at de ansatte på Mongstad får tett oppfølging, og at det er opprettet krisetelefon.

Det viktige for ham nå er at de iverksatte granskningene får jobbe seg frem til en ulykkesårsak.

Sturle Bergaas, direktør i Equinor Mongstad, opplyser at de inntil videre har stanset alt arbeid i høyden ved bruk av fallsikringsutsyr på Mongstad.

Ingen siktet

Foranledningen til ulykken er foreløpig ukjent. Politiet etterforsker saken, og foreløpig er ingen siktet.

– Vi har sperret av området, og tar avhør, driver åstedsundersøkelse og innhenter dokumentasjon. Målet er å finne ut hva som har skjedd, og om det eventuelt er noe straffbart, forteller Holmaas.

Han har ikke fått opplysninger som tilsier at ulykkesstedet var videoovervåket.

– Alvorlig hendelse

Petroleumstilsynet, som er tilsynsmyndighet på Mongstad, er koblet på saken.

– Dette er en alvorlig hendelse. Vi jobber med å danne oss et bilde av hva som har skjedd, og skal ha møte med Mongstad i løpet av dagen, sier pressekontakt Øyvind Midttun, og legger til:

– Vi vurderer å iverksette egen gransking, men har ikke fattet endelig beslutning om dette.