Petter Northug til BAs talentseminar: – Lot adrenalinet koke uten filter

Petter Northug forteller om sin vei til suksessen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Petter Northug forteller om sin vei til suksessen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto:

Petter Northug kommer til BAs årlige talentseminar for å dele erfaringer fra sin karriere.

DEL

Trønderen, som har 13 VM-gull og tre OL-gull på samvittigheten, er en av vintersportens aller største stjerner gjennom tidene.

Han leverte både i skisporet og i spaltene.

Nå har trønderen lagt opp, men 34-åringen har sagt ja til å dele av sine erfaringer på BAs årlige talentseminar. Tidligere år har sportspersonligheter som Åge Hareide og John Arne Riise bidratt med sine erfaringer.

Seminaret, som arrangeres i et samarbeid mellom BA og Sparebanken Vest, finner sted på Scandic Bergen City tirsdag 10. mars. Arrangementet er gratis.

– Lot adrenalinet koke uten filter

TIl BA avslører den tidligere langrennsløperen litt av arbeidet som ligger bak suksessen.

– Fra jeg var 14–15 år har jeg vært veldig seriøs i min satsing. Jeg prioriterte trening fremfor alt i en drøm om å bli best. Jeg lyktes og kan ikke si at jeg angrer på den harde satsingen. Den var brutal, men drømmen i meg gjorde det mulig, sier Northug.

Etter sitt gjennombrudd i NM i 2006, ble han raskt en mediefavoritt. Han snakket i titler og ga skisporten ekstremt mye oppmerksomhet.

– Har du vært bevisst på å bygge deg selv som en profil i mediene, eller var det noe som bare ble sånn «utenfor din kontroll»?

– I starten var det ikke bevisst, jeg var meg selv i alle situasjoner. Lot adrenalinet koke uten filter og gjorde det som skulle til for å bli god. Etter hvert er det nok en mer bevisst tanke bak, men det viktigste for meg er å være meg selv fremfor alt, sier han.

– Vil du oppfordre andre unge utøvere til å være så aktiv i mediene som du har vært?

– Det er viktig for idretten å ha profiler som gjør at idretten blir synlig. Det har betydning for rekruttering og økonomi i idretten.

Nå har Northug lagt opp, men han går ikke rundt med noen umiddelbare planer om å bli trener.

– Nei, det har jeg foreløpig ingen planer om, men jeg synes det er interessant å diskutere og bidra med min erfaring.

Artikkeltags