BA fikk kritikk i PFU

Artikkelen er over 14 år gammel

En artikkel i serien "Drap i hundre år" fikk kritikk av PFU under Mediadagene i Bergen.

DEL

Saken dreide seg en artikkel i BAs serie Drap i 100 år. Terje Olsen hadde klaget saken inn til PFU både fordi han mislikte at en likvidasjon fra krigens dager var presentert i en slik artikkelserie, på grunn begrepsbruk, og fordi han mente artikkelen inneholdt faktafeil.

Møter i PFU pleier ellers å være lukkede møter, men for tredje gang i utvalgets historie ble en slik klagebehandling åpnet for publikum.

Dette skjedde denne gang, som de to foregående, under Mediedagene i Bergen. Stort sett var det bare mediefolk til stede under behandlingen i Grieghallen. Men også klager, Terje Olsen og innklaget redaktør, Olav Terje Bergo, deltok på møtet. Begge fikk også komme til orde både før og etter klagebehandlingen.

Dagbladet-journalist John Olav Egeland ville dømme BA. Han var sterkt kritisk til BAs kildebruk, blant annet at BA hadde refert til NS-kilder fra 1944 da likvidasjonen skjedde. Han gikk inn for en fellende dom mot BA, og fikk støtte fra Camilla Serck-Hansen, som representerer almennheten i utvalget.

Utvalget for øvrig mente det holdt med kritisk uttalelse. Utvalgets leder Odd Isungset minte blant annet om at PFU ikke var noe smaks-politi.

Behandlingen endte med kritikk mot BA, mot Egeland og Serck-Hansens stemmer.

BA har intervju med Terje Olsen i lørdags-BA.

Artikkeltags