BA klaget inn til PFU

Artikkelen er over 13 år gammel

Barneombudet mener BA og tre andre aviser i omtalen av en drapssak, gikk for langt i identifiseringen av to barn og brakte for mange detaljer fra saken.

DEL

Ombudet viser til flere punkter i pressens etiske regelverk, Vær Varsom-plakaten, om omtanke, vern av personlige og private forhold, bruk av navn og bilde og særlig beskyttelse av barn.

Det er i omtalen av påtalen i det såkalte Hylkje-drapet at Barneombudet mener BA, BT, Dagbladet og Nettavisens bergensredaksjon gikk over streken.

En 37 år gammel kvinne ble drept i sitt eget hjem 20. juli i fjor. Offerets datter og venninnen hennes var i huset da det skjedde. Etter drapet forgrep den tiltalte seg på det ene barnet.

Ombudet mener alle de fire avisene brukte for mange detaljer om hva som skjedde under drapet og det påfølgende, seksuelle overgrepet.

Om BA.nos dekning av saken blir bruken av et bilde av huset der drapet skjedde trukket frem:

"Bildet viser byggestil, farger samt noe av utearealet. I underteksten til bildet står det hvilken gate huset ligger. Bergensavisen skriver at det er eieren av huset som er drept. Bergensavisen avslører barnas kjønn ved å beskrive at datteren til avdøde og hennes venninne var tilstede. Avisen sier også eksplisitt hvilke av de to barna som er voldtatt. Barnas alder er også trykket."

BA jobber nå med et tilsvar til klagen.

- Det er fire aviser som er innklaget i samme klage, men BA kommer til å levere et separat tilsvar, sier ansvarlig redaktør i BA og BA.no, Olav Terje Bergo.

Artikkeltags