- Sjokkert over identifisering

Artikkelen er over 14 år gammel

Denne uken ble Ronny Olsen identifisert med navn og bilde i BA etter at han ble kjent skyldig i overgrep mot flere gutter. Advokaten hans reagerer sterkt.

DEL

Det var tirsdag BA trykket navn og bilde av Ronny Olsen. «Denne mannen er farlig for samfunnet» lød tittelen inne i avisen.

OVERGREP

Dagen før fikk han sin fjerde dom for seksuelle overgrep. Siden 1990-tallet har han lokket, utnyttet og misbrukt til sammen tolv gutter i alderen 10-15 år.

– Jeg opplever identifiseringen som et overgrep mot Vær Varsom-plakaten. Det er ikke behov for å identifisere på dette stadiet, sier Øystein Andersen som debatt erte saken med BA-redaktør Olav Bergo på P4 i går. Han er advokat for Olsen og klager saken inn for Pressens Faglige Utvalg (PFU).

– Dommen er ikke rettskraftig. Likevel bringer BA bilde og navn av min klient. D ette rammer hans familie usedvanlig hardt, sier han.

– Selv om dommen skulle bli rettskraftig, er det ikke behov for å identifisere et tersom min klient da vil bli idømt forvaring i fem år, fortsetter Andersen.

Ronny Olsen reagerte også sterkt på identifiseringen.

– Han tenker først og fremst på familien sin. Men det er også klart at dette ram mer ham selv. Denne typen straffbare handlinger er lite akseptert av medfanger, sier Andersen.

– Derfor kontaktet vi ledelsen i Bergen Fengsel. Min klient fryktet for sin sikk erhet. Han tør ikke å luftes sammen med de andre medfangene, legger han til. Olav Bergo mener det var riktig av avisen å identifisere Ronny Olsen.

– Han er dømt for flere alvorlige overgrep mot barn, han er dømt tidligere og er en voksen mann som må bære konsekvensene av det han har gjort. Den belastningen han har vært for familien, har nok vært stor i mange år, lenge før BA skrev om saken, sier BA-redaktøren.

Artikkeltags