Terningkast 5: Datarock

Av
Artikkelen er over 15 år gammel

Datarock har lenge vært det kuleste bandet i Bergen som ikke har gitt ut album. «Datarock Datarock» er så funky og fengende at det vil nå langt utenfor landets grenser.

DEL

Dette albumet har mange ventet lenge på. Bergensbandet Datarock har begeistret på Tellé-fester, Bylarm, den spanske Sonarfestivalen og Knitting Factory i New York.

For duoen Fredrik Saroea og Ketil Mosnes er helt konge på melodier, og har funnet sin helt egne humørfylte miks av casiopop, glampop, indierock og mannskor. Til sammen blir det ultrafengende datarock.

Debutalbumet «Datarock Datarock» inneholder to nye låter så catchy at de burde ha hitvarsel, funky og festskapende «Fa-Fa-Fa» og cheeky «Nightflight To Uranus». Bonusen er en forrykende gitarsolo signert Jørgen Træen.

Det hele låter mindre lo-fi, 80-talls og punkete enn før, som skapt for å nå ut til et større publikum. Så har da også Morten Abel- og Ephemera-trollmann Yngve Sætre vært produsent.

Datarock har også pusset på perler som den uimotståelige P3-hiten «I Used To Dance With My Daddy» og populære «Maybelline» fra «Demo/Greatest Hits». Den mer melankolske casiopopen i «The Most Beautiful Girl» er et annet høydepunkt.

Er du ikke i godt humør etter å ha hørt Datarocks debutalbum, vet du ikke hva en lykkepille er.

Se opp for releasekonserten på Kvarteret 15. april. Datarock er gode på overraskelser.

Artikkeltags