Siden de som driver med Himmel og Helvete ennå sliter med empirien, her har du alternativet tilbake. For høye hall og dype dal skal vike, jord og himmel falle skal – og der ligger Immortals rike!

Vi kastes med andre ord tilbake inn i tekstforfatter Harald «Demonaz» Nævdal sitt gjennomfrosne fiktive, forjettede land Blashyrkh, når black metal-bergenserne endelig er tilbake på plate. Her har kulde, hat og mørke vært treffende beskrivelser på omgivelsene helt siden «Demonaz – Oppdageren» fant frem hit en blytung natt tidlig på 1990-tallet.

Eneste strime av lys du kan håpe på her, må være et glimt av nordlyset. Men i dette golde, overfrosne landskapet får Immortal det fortsatt til å gro. De dyrker stolt videre på den nordiske, norske og bergenske selvtilliten de selv har vært med på å bygge opp i sjangeren.

Siden «Demonaz» – grunnlegger sammen med multimusikeren Olve «Abbath» Eikemo – for lenge spilte for fort og ødela sener i armen, er det nå «Abbath» som pløyer forholdsvis melodisk i vei med illsinte og fengende riff.

Sammen med vanvittig stødige Reidar «Horgh» Horghagen og nyervervelsen Ole Jørgen «Apollyon» Moe på bass, har Immortal fått reetablert sitt sykt vitale uttrykk.

Låter å laste ned: «Hordes of War», «Norden On Fire», «Arctic Swarm».