Terningkast 5: Magnet

Av
Artikkelen er over 13 år gammel

Magnets funky versjon av «Let It Snow» er helt genial. Julekosen kryper inn i sjelen på deg.

DEL

Magnet alias Even Johansen har gitt den utslitte julesvisken «Let It Snow» nye, funky klær. Genistreken er blåserarrangementet og Magnets nynning, som gir låten en helt annen, dragende rytme.

Bergenseren selv er julenissen over alle julenisser der han synger så mykt, så mykt og litt hest om å holde deg så tett, så tett at han blir varm. Og selvfølgelig er Magnets julegave til fansen fylt med strykere, bjeller og juleklokker. Noen Disney-mus har også lurt seg med, høres det ut som. Det oser julestemning og julekos.

Resten av EP'ens fire låter stammer fra opptakene til kritikerroste og prisbelønte «On Your Side», og er tidligere gitt ut på «The Day We Left Town»-EP'en og «Where Happiness Lives»-EP'en. Og det er ikke snakk om b-sider eller venstrehåndsarbeid. Orkestrerte, vakkert triste «Clean Slate» og virkelig medrivende, oppløftende «The Heaviest Heart» er blant noe av det beste Magnet har laget.

Du får også en kul remiks av «Clean Slate», begått av retro-rockerne i The Bee. De har rett og slett gjort låten hjemmekoselig, med jazzpiano og flerstemt sang.

«Minus» EP'en er 25 minutters lys og varme i mørke, kalde desember.

Artikkeltags