Christine Sandtorv lager fortsatt musikk selv om trioen Ephemera har tatt pause. Forrige barneplate fikk også en femmer i BA. «Stjerneteller: Gullamanter» er like leken og lystig. Småbarnsmoren synger sanselig om nesetipp og øreflipp og «gullamanter» som er fulle av fant. Sandtorv fanger alt det vakre og mystiske med å være forelder, og minner oss på hva de små er opptatt av.

HJERTEPLASTER

Herlige «Litt om litt» er full av fine hverdagsbilder fra et aktivt liv. Skjøre «Blåse på» gir meg lyst til å være barn igjen, med smårare tanker og troen på at alt ordner seg om noen blåser på. «Vår egen butikk» er platens høydepunkt, en bedårende og morsom poplåt med Beach Boys-vibber om å lage butikk på barns vis: Med «en eggedeler som vår kortmaskin» og ting som kan kjøpes for en klem. Og den drømmende vuggesangen «Hjerteplaster» rører med sin beskrivelse av den lille tøysekoppen som gjør tårer om til smil.

Best av alt er at lyse Christine Sandtorv synger godt på bergensk, uten å henfalle til de verste barneplateklisjéene. Det låter søtt, men godt. «Stjerneteller 2» burde kunne hevde seg i Spellemannprisens barneklasse.

Låter: «Vår egen butikk», «Hjerteplaster», «Blåse på».