Terningkast 5: The Allman Brothers Band

Artikkelen er over 16 år gammel

Allman-lokomotivet er tilbake på skinnene igjen. Det har aldri væ rt noen kosetur å reise med gjengen fra Macon, Georgia.

DEL
cd
THE ALLMAN BROTHERS BAND
Hittin' The Note
(Sanctuary)


Det har aldri vært noen kosetur å reise med gjengen fra Macon, Georgia. Grunnleggeren Duane Allman døde allerede i 1971. Senere har tre bassister gått bort. Men noen grupper nekter å dø. Ni år etter forrige utgivelse er The Allmans tilbake med en tøff utgivelse som viser at bandet absolutt har livets rett.

«Hittin' The Note» har alt det som kjennetegner ABB på sitt beste: Gode låter i grenselandet mellom blues, jazz og soul – trygt forankret i sørstatenes musikalske landskap. Dickey Betts fikk sparken i 2000 og Derek Trucks, nevø av trommeslager Claude «Butch» Trucks, har overtatt den ene gitaren. Warren Haynes trakterer igjen den andre gitaren og disse to utgjør en formidabel duo som utfyller hverandre nesten perfekt. I Oteil Burbridge har The Allmans hentet nok en bassist på øverste hylle.

Mest gledelig er det likevel at Gregg Allman synger like godt som i velmaktsdagene. Stemmen er både kraftfull og livstrett. Hør bare på «The High Cost Of Low Living», «Desdemona» og «Old Before My Time».

The Allmans Brothers Band leverer 75 minutter med solid sørstatsrock preget av en lang karriere med både oppturer og tragiske hendelser.

Artikkeltags