Hør Ellingsen og Gjelsvik krangle om friidrett

Artikkelen er over 3 år gammel

Men karene er litt enige også!

DEL

Forrige uke brakte det løs en debatt i BA om hvordan ting drives på Toppidrettslinjen på Tertnes. Flere trenere, spesielt fra friidrett, mente skolen kjørte elevene for hardt. Og at de tok ifra klubbene makt.

– Friidretten er bakstreversk

Fremst i i krangelen som oppsto fant vi Gisle Ellingsen. Fanas sportssjef kom med et opprinnelige utspillet, men fikk snart svar fra Olympiatoppens Roger Gjelsvik. For det er Olympiatoppen som har ansvar for det sportslige på Toppidrettslinjen.

– Vi må slutte å legge prestisje i hvem som har hovedansvar for utøverne. Det er bare én ting som teller, og det er at vedkommende blir god, var blant tingene Gjelsvik uttalte. Noe han også gjentok da BA samlet de to «kamphanene» til en diskusjon om toppidrettslinjen, utdanning, treningsmengde – og ikke minst friidretten i Bergen.

Podkast med Gisle Ellingsen fra Fana og Roger Gjelsvik fra TIF Viking. Og selv om karene er enige om mye, kom det etterhvert frem at dette slett ikke gjelder alt. Ikke minst vil Gjelsvik se nye tanker i bergensk friidrett!

Podkast med Gisle Ellingsen fra Fana og Roger Gjelsvik fra TIF Viking. Og selv om karene er enige om mye, kom det etterhvert frem at dette slett ikke gjelder alt. Ikke minst vil Gjelsvik se nye tanker i bergensk friidrett! Foto:

– Friidretten er altfor bakstreversk, dere må skjerpe dere. Vi kommer ikke videre slik dere driver i dag, smalt det fra Gjelsvik da temperaturen steg i studio mot slutten av sendingen.

Om å sette fyr på bensinen

– Jeg tror kunnskapsoverføringen fra tidligere generasjoner ikke har vært god nok i friidretten. Så nei, det er kanskje ikke nok kompetanse i de ulike miljøene. For å få til noe, må vi samle oss. Men noen må sette i gang prosessen. Sette fyr på bensinen. Og det er en oppgave for Olympiatoppen, svarte Ellingsen.

Under er lenker til de to originale sakene, som du må være plussabonnent for å lese. Men selve podkasten er helt gratis, og den finner du i toppen av denne saken.

Artikkeltags