Det ble en nedtur mot opprykksrival Stabæk på Stadion søndag. Etter å ha blitt godt vant med seire de siste månedene, ble det mot bærumsklubben flashback fra en del kamper i fjor - og de to første hjemmekampene i år: Stor spillemessig dominans, men bare ett poeng når motstanderen scorer på en av deres få sjanser.

Kanskje ble det gjort litt for mange endringer i startelleveren fra forrige kamp. For hele fem mann fra seieren over Start måtte vike plass. Det forklares delvis med kampbelastningen, og det kan godt være at endringene derfor var nødvendige. Når sant skal sies, har vi jo også en jevn stall. Men det spørs om relasjonene fungerer like bra når det gjøres så store endringer fra en kamp til en annen. Greit nok, vi har gjort store endringer før i år uten at det fikk konsekvenser, men denne gang møtte vi den kanskje største utfordreren i divisjonen.

En endring som nok ikke slo helt heldig ut, var at Fredrik Pallesen Knudsen kom inn i midtforsvaret. Han hadde ingen god dag på jobb, og mangler kamptrening. Men det var strengt tatt få Brann-spillere som kan sies å ha vært på sitt beste denne søndagsettermiddagen. Sivert Heltne Nilsen og Niklas Jensen Wassberg var to andre som virkelig har hatt bedre opptredener i Brann-trøyen. Ruben Kristiansen var i motsatt ende av skalaen og gjorde en god kamp.

Dermed måtte vi nøye oss med 1-1 og ett poeng mot et gjerrig Stabæk-lag som også fremstod som effektive på Stadion. De skapte ikke mye, og etter pause hadde bærumsklubben strengt tatt ingenting å komme med.

Seiersrekkene på ni strake i serien og tolv strake i obligatoriske kamper - begge deler klubbrekord i perioden det har vært et nasjonalt seriesystem (f.o.m. 1948), tok altså slutt på søndag. Man kan gjerne si at dette "bare er på nivå to", men tross alt har vi spilt i den nest øverste divisjonen hele tolv sesonger før uten å klare slike rekker.

Mulighetene for noen av sesongrekordene i 1.divisjon det har vært en mulighet for å klare, fikk seg imidlertid en liten knekk. Nå tåler vi kun to poengtap til (to uavgjorte) hvis vi skal slå Aalesunds poengrekord på 79. Det skal nok holde hardt nå. Scoringsfrekvensen har nå også gått nedover. På de siste fem seriekampene har vi "bare" scoret ni mål, så nå ligger vi bare såvidt an til ny scoringsrekord for hele sesongen. Den eneste rekorden vi virkelig er i rute til å slå, er den som handler om målforskjell.

Likevel:

* Vi er inne i vår lengste ubeseirede rekke, både i seriespill og obligatoriske kamper, på 40 år.

* Omregnet til tre poeng for seier alle sesonger, har vi aldri hatt så mange poeng etter 14 kamper før.

* Ingen lag har i 1. divisjon har hatt så mange poeng etter 14 kamper på 18 år.

* Brann har ikke stått med så mange scoringer etter 14 kamper på 55 år.

* Vi har ikke hatt så god målforskjell etter 14 kamper tidligere.

* Ingen lag har hatt så god målforskjell etter 14 kamper i 1.divisjon på 27 år.

(Se for øvrig under "Statistikkbonanza" lenger nede)

Uavgjort-resultatet mot Stabæk gjør naturlig nok at avstanden ned til dem er de samme ni poengene som før runden, men nå har bæringene en kamp mindre å ta det igjen på. Og hadde vi tapt, hadde det bare vært seks poeng ned. Samtidig tapte Ranheim, slik at avstanden økte med ett poeng til trønderne og nå er på ni poeng også til dem. Ergo førte uavgjort-resultatet oss et lite skritt nærmere opprykk.

Kampen:

Til denne kampen ble hele fem spillere byttet ut fra startelleveren mot Start: Svenn Crone, David Wolfe, Kasper Skaanes, Frederik Børsting og Bård Finne gikk ut. Felix Horn Myhre, Fredrik Pallesen Knudsen, Niklas Wassberg, Ole Didrik Blomberg og Aune Heggebø kom inn.

Brann kom best i gang og etter seks minutter kom Mathias Rasmussen til en heading utenfor. Men etter ti minutter kom Stabæk til en større mulighet da Oliver Edvardsen fikk kriget ballen med seg og avsluttet fra syv-åtte meters skrått hold. Mathias Dyngeland avverget til corner med foten. Noe senere fikk Gift Orban en mulighet fra skrått hold nesten ute ved sekstenmeteren, men det gikk rett på vår keeper. Stabæk hadde tatt litt over.

Da kvartet var spilt fikk vi en halvsjanse på en corner, men Andreas Skovgaard fikk aldri til en skikkelig avslutning da Fredrik Pallesen Knudsen headet inn foran mål.

Etter nesten 19 minutter fikk Aune Heggebø en bra mulighet fra tolv meter, men skuddet gikk rett på Nicolas Pignatel Jenssen som reddet nesten på streken. Noe senere hadde Niklas Castro et skudd fra tyve meter som keeper Stabæk-keeper Marcus Sandberg måtte slå vekk.

Omtrent midtveis i omgangen gjorde Ruben Kristiansen en glimrende jobb da han tolv meter fra Dyngelands mål taklet Fredrik Krogstad som var i ferd med å komme alene igjennom.

Det skjedde ikke så mye igjen før 33 minutters spill da Rasmussen svakt headet flere meter utenfor nærmeste stolpe fra fire meters hold på en corner.

Åtte minutter før pause måtte Sandberg slenge seg for å stanse en Ole Didrik Blomberg-heading fra skrått hold like utenfor femmeteren. Fire minutter senere måtte samme keeper nok en gang i aksjon da Heggebø skjøt fra 27-28 meter. Noe senere forsøkte også Rasmussen seg fra minst like langt hold. Denne gang trengte ikke Sandberg slenge seg, for det skuddet gikk himmelhøyt over.

Men to minutter før pause skulle ting skje på motsatt side av banen: Mindre enn 30 meter fra eget mål skjøt Pallesen rett i Orban som stormet fremover, lurte av både Felix Horn Myhre og nevnte Pallesen, før Dyngeland ble fintet. Så kunne Orban enkelt sette inn 0-1 i tomt mål fra femmeteren. Helt mot spillets gang! Skulle vi gå på en smell nå?

1-0 til Stabæk holdt seg til pause etter en omgang der Brann hadde vært det klart dominerende laget.

Da andre omgang skulle starte foretok vi et trippelbytte: David Wolfe, Bård Finne og Kasper Skaanes kom inn for Pallesen, Blomberg og Wassberg.

Fem minutter etter pause hadde Castro et skudd fra 22-23 meter som Sandberg reddet greit. Brann presset på i omgangen. Bortelaget hadde lite annet å stille opp med enn uthaling av tid. Det var de til gjengjeld gode til!

Etter en knapp time skjøt Rasmussen fra skrått hold litt utenfor feltet, men rett på keeper. Det var bare rødtrøyene nå.

19 minutter ut i omgangen kom vårt fjerde bytte: Nå var det Frederik Børsting som kom inn for Aune Heggebø.

Like etter fikk Skaanes en stor sjanse servert fra Finne. Han lurte av en mann og kom til avslutning fra syv-åtte meter, men skuddet gikk rett på keeper.

Da omgangen var halvspilt skjøt Finne fra fjorten meter. Sandberg fikk såvidt slått den over. Stabæk var heldige som fremdeles ledet her.

Med 19 minutter igjen kom vårt siste bytte: Svenn Crone inn for Mathias Rasmussen.

Det nærmeste bæringene kom i hele andre omgang var et løst skudd fra atten meter ved Fitim Azemi med 17 minutter igjen. Det bare trillet inn til Dyngeland.

Dette så ut til å gå mot det første tapet i en tellende kamp på nesten fire måneder og det første serietapet siden november. Så sent hadde vi ikke vært målløse i noen seriekamp tidligere i denne sesongen. 52:52 (mot KFUM) var det seneste vi hadde fått vårt første mål i noen av kampene.

Men tolv minutter før slutt skulle vi endelig få den veldig fortjente utligningen da Skaanes spilte ut til Finne på høyresiden av feltet og sistnevnte skjøt fra tolv meters relativt spiss vinkel. Ballen gikk under Sandberg og inn i det lengste hjørnet. 1-1 og lettelse. Skulle tatt seg ut å tape nå når vi ikke lenger husket hvordan det var.

Scoringen gjorde at vi fortsatt har scoret i samtlige hjemmekamper mot Stabæk i serien. Og Finne har nå fem seriemål i år - alle som innbytter!

Seks minutter før slutt var det et voldsomt Brann-trøkk, Stabæk kom seg aldri ut av egen sone, og til slutt skjøt Finne fra fjorten meter. Dessverre ble det blokkert. Halvannet minutt før slutt kom Sivert seg til heading på en corner, men ufarlig rett på keeper.

Brann presset i tiden frem mot nitti minutter, men kom ikke til flere avslutninger. Kampen endte skuffende med 1-1 etter at vi hadde vært klart best også i denne kampen.

-

Tabellsituasjonen:

Med Ranheims bortetap mot Ulf, økte vi avstanden ned til dem. Dermed er det ni poeng ned til både Stabæk og Ranheim på de to plassene bak oss. Sannsynligvis tar ingen av dem oss igjen, men det blir uansett neppe andre enn Stabæk som eventuelt klarer det. At ett lag eventuelt passerer oss, kan vi jo leve med når det gjelder opprykket. Jeg klarer ikke å se for meg at Ranheim skal være ni poeng (eller mest sannsynlig må de være ti poeng) bedre enn oss over de siste 16 kampene og dermed passere oss. Klarer vi å rote dette opprykket bort, vil det være noe bortimot tidenes Brann-fadese.

Budsjett for å "vinne hele driten" med et nødskrik:

Budsjettert poengfangst for hvert av de tre øverste lagene runde for runde. Dette er altså ikke noe resultattips, men et budsjett for hva som må til for at vi klarer det.

(Og som kjent rykker vi også opp om ett lag passerer oss).

nå ->

BRANN

36 p

|

RANHEIM

27 p

|

STABÆK

27 p

15.r

Raufoss b

3

|

Sogndal h

3

|

KFUM h

3

16.r.

Kongs. h

3

|

KFUM b

3

|

Sogndal b

3

17.r.

Bryne b

3

|

Stjørd. h

3

|

Skeid h

3

18.r.

Start h

1

|

Skeid b

3

|

Fredriks. b

1

19.r.

Stabæk b

0

|

Mjønd. h

3

|

Brann h

3

20.r.

Raufoss h

3

|

Fredriks. b

3

|

Stjørd. b

3

21.r.

Sogndal b

0

|

Bryne h

3

|

Start h

3

22.r.

Ranheim h

1

|

Brann b

1

|

Kongs. b

3

23.r.

Åsane b

3

|

Grorud b

3

|

Bryne h

3

24.r.

Grorud h

3

|

Åsane h

3

|

Raufoss h

3

25.r.

Ulf b

1

|

Sogndal b

3

|

Grorud b

3

26.r.

Stjørd. h

3

|

Ulf h

3

|

Åsane h

3

27.r.

Mjønd. b

1

|

Kongs. h

3

|

KFUM b

1

28.r.

Skeid h

3

|

Stabæk b

0

|

Ranheim h

3

29.r.

Fredriks. b

3

|

Raufoss h

3

|

Ulf b

1

30.r.

KFUM h

3

|

Start b

3

|

Mjønd. h

3

TOTALT:


70 p

|


70 p

|


69 p

Fra nå:

10-4-2


|

14-1-1


|

13-3-0


Hvis Branns ti seire blir på ett mål hver, og de to tapene blir på totalt fem mål (f.eks. 0-2 og 0-3), ender vi opp med 35 plussmål. Blir Ranheims 14 seire i snitt på to mål hver, og det ene tapet blir på ett mål, får de 34 plussmål. Da ender vi altså foran dem på målforskjell.

Med resultatene i boksen over kan heller ingen av lagene bak topptrioen ta oss igjen.

Publikum:

10066 solgte billetter i OBOS en søndag klokken 15 i fellesferien, er sterkt. Imidlertid skal det sies at det reelle fremmøtet nok var et par tusen færre.

Snittet til nå i år er 10970. Klarer vi 9152 i snitt på hver av de åtte siste hjemmekampene, klarer vi 10000 i snitt denne sesongen. Klarer vi 9386 i snitt på resten, ender vi opp med et snitt over det vi klarte sist gang vi var i OBOS (10124).¨

Stemningen på Stadion mot Stabæk var på det jevne. Den var nok preget av frustrasjon og at det ble ganske spennende. Store Stå virket halvfullt.

-

Rim og regler:


Formen vår var god,

men nå kom Stabæk på besøk

fra Oslos vestre omegn,

fra de godt møblerte strøk.

De som nummer tre,

og det ble selvsagt ikke lett.

Men mye vil ha mer,

og vi var ennå ikke mett.

*

Vi slet med å få scoring,

og før pause skjedde det

som ikke måtte hende,

så da måtte det vel skje;

at forsvaret slo sprekker

og Gift Orban driblet litt,

ga ledelsen til Stabæk,

denne kampen gitt nok skitt

*

Vi presset hele andre,

men "De Blaa" var som en mur

Det gikk mot årets første tap,

stemningen ble sur.

Men tolv minutt før slutt

så fant Bård Finne veien frem

Han satte den i lengste,

gullet neste år skal hjem!

*

Det endte med poengtap,

det var lenge siden det!

seiersrekken stoppet,

men vi trøster oss nå med

at ni poeng til tredjeplass

vil neppe rotes til.

Det ender nok med opprykk

etter tretti kampers spill!

*

-

STATISTIKKBONANZA:

Seire på rad:

* Dette var første gang siden 23. april da vi spilte 1-1 mot Sogndal på Stadion at vi ikke vant en obligatorisk kamp. I mellomtiden fikk vi ni strake serieseire, som er klubbrekord i perioden med nasjonal serie (fra 1948). I obligatoriske kamper fikk vi tolv strake seire, som også er ny klubbrekord for samme periode. Imidlertid hadde vi tretten strake seire i 1926-27 da vi vant tretten på rad (ni i kretsserie og fire i cupen).

* Dette var første gang siden 23. april da vi spilte 1-1 mot Sogndal at vi ikke vant en tellende hjemmekamp. I mellomtiden hadde vi fem strake hjemmeseire i obligatoriske kamper, hvorav fire i serien.

Kamper uten tap:

* Brann har seksten strake seriekamper uten tap (12-4-0). Da er ikke kvaliken mot Jerv regnet som seriekamp. Sist vi tapte i serien var da Molde slo oss 1-0 på Stadion 28. november. Forrige gang vi var ubeseiret i så mange strake seriekamper var fra september 1981 til august 1982 da vi var ubeseiret i 21 seriekamper (15-6-0 - og da kvalik ikke regnet som serie). Seks av kampene den gang var på nivå 1.

* Brann har 17 strake obligatoriske kamper uten tap (14-3-0). Sist vi tapte var da KFUM slo oss 1-0 i cupen i Oslo 12. mars. Forrige gang vi hadde så mange strake obligatoriske kamper uten tap var fra oktober 1981 til august 1982 da vi hadde 21 uten tap (17-4-0).

* Dette var vår åttende strake hjemmekamp i serien (5-3-0) - og niende strake obligatoriske hjemmekamp (6-3-0) - uten tap. Sist vi tapte hjemme var 28. november da Molde vant 1-0. Forrige gang vi fikk åtte strake hjemmekamper i serien uten tap var fra november 2017 til juni 2018 da vi også fikk åtte (5-3-0). Forrige gang vi fikk ni strake obligatoriske hjemmekamper uten tap var i de tolv første i 2016 (9-3-0).

Kamper med scoring:

* Brann har scoret i 16 strake seriekamper - kvaliken mot Jerv ikke inkludert. Sist vi ikke scoret i serien var da vi tapte 0-1 for Molde på Stadion 28. november. Forrige gang vi scoret i så mange strake seriekamper var da vi scoret i 16 strake fra september 2018 til april 2019. Scorer vi også mot Raufoss (b) neste runde, er vi inne i vår lengste rekke av seriekamper med scoringer siden perioden august 2018 til august 2019 da vi scoret i 29 strake.

* Brann har scoret i 17 strake obligatoriske kamper. Sist vi ikke scoret i en tellende kamp var da vi tapte 0-1 for KFUM i cupen i Oslo 12. mars. Forrige gang Brann scoret i så mange strake obligatoriske kamper var fra september 2018 til mai 2019 da vi også gjorde det i 17.

* Dette var vår åttende strake hjemmekamp i serien - og niende strake obligatoriske hjemmekamp - der vi scoret. Sist vi ikke scoret hjemme var da vi tapte 0-1 for Molde 28. november. Forrige gang vi scoret i åtte strake hjemmekamper i serien - eller ni strake obligatoriske hjemmekamper - var fra mai til oktober i fjor da vi scoret i ti strake.

Kamper med baklengs:

* Dette var fjerde gang på de siste syv (men for den del også fjerde gang siste ni) seriekamper at vi slapp inn mål. Vi har sluppet inn mål i annenhver kamp i de åtte siste seriekampene.

* Dette var andre gang de siste tre (men også siste fem) obligatoriske kampene at vi slapp inn mål.

* Dette var vår andre strake hjemmekamp med baklengs. Sist vi holdt nullen i en tellende kamp hjemme var da vi slo Fredrikstad 6-0 i cupen 30. juni. I serien var sist gang 30. mai da vi slo Mjøndalen 7-0.

Sesongen så langt:

* Brann har tatt 36 poeng. Omgjort til tre poeng for seier alle sesonger er dette det meste vi har hatt noen gang etter de første 14 seriekampene en sesong, uansett divisjon. Den gamle klubbrekorden var 34 poeng i 2018 (nivå 1) og 1982 (nivå 2). Da Brann var i OBOS i 2015 hadde vi bare 21 poeng etter 14 kamper. 36 poeng er det meste noe lag har hatt i 1.divisjon etter de 14 første kampene siden Start hadde 39 i 2004. Rekorden for en hel 1. divisjonssesong med 30 kamper er Aalesunds 79 poeng i 2019. Matematisk ligger vi an til 77,1 poeng i år. Vi kan maksimalt oppnå 84 poeng. Med andre ord; vi tåler bare å tape fire poeng til (to uavgjorte) for å sette rekord.

* På hjemmebane har vi 15 poeng. Det er det meste vi har hatt etter syv hjemmekamper siden vi hadde 17 i 2017. I OBOS i 2015 hadde vi 14 etter syv hjemmekamper.

* Brann har scoret 39 mål i årets serie. Det er det meste vi har hatt etter de 14 første seriekampene en sesong, uansett divisjon, siden vi hadde det samme i 1967 (nivå 2). Da Brann var i OBOS i 2015 hadde vi bare 19 mål etter 14 kamper. 39 mål er det meste noen har hatt på de 14 første kampene i 1.divisjon siden Ranheim hadde 41 i 2020. Rekorden for en hel 1. divisjonssesong med 30 kamper er Glimts 83 mål i 2017. Matematisk ligger vi an til 83,6 mål i år.

* På Stadion har vi scoret 18 mål i årets serie. Så mange mål har vi ikke scoret i de syv første hjemmekampene i serien noen sesong siden 2017 da vi hadde 22. Da vi var i OBOS i 2015 hadde vi scoret tolv etter syv hjemmekamper. 18 mål er det meste noen har hatt etter de syv første hjemmekampene i 1.divisjon siden Ranheim og Sogndal hadde hhv 23 og 20 mål i 2020.

* Brann har sluppet inn ni mål i årets serie. Det er det minste vi har hatt etter de 14 første seriekampene en sesong siden vi hadde fem i 2018. Da vi var i OBOS i 2015 hadde vi 21(!) baklengs etter 14 kamper.

* På Stadion har vi sluppet inn fire mål i årets serie. Det er det minste vi har hatt etter de syv første hjemmekampene i serien noen sesong siden vi hadde det samme i 2017. Da vi var i OBOS i 2015 hadde vi ni baklengs etter syv hjemmekamper.

* Brann har 30 plussmål i årets serie. Det er det beste vi har hatt etter de 14 første seriekampene noen sesong, men vi hadde +36 etter tolv kamper i 1960/61 da sesongen ikke var lenger enn det. I de sesongene vi har spilt minst 14 seriekamper har vi aldri tidligere hatt bedre målforskjell etter 14 kamper enn +21 i 1967 (nivå 2). Da vi var i OBOS i 2015 hadde vi minus to etter 14 kamper. 30 plussmål er det beste noen har hatt etter de 14 første kampene i 1.divisjon siden Skeid hadde +31 i 1995. Rekorden for en hel 1.divisjonssesong med 30 kamper er Aalesunds +51 i 2002. Matematisk ligger vi an til 64,3 plussmål i år.

* På Stadion har vi 14 plussmål i årets serie. Det er det beste vi har hatt etter de syv første hjemmekampene i serien noen sesong siden vi hadde +18 i 2017. Da vi var i OBOS i 2015 hadde vi +3 etter syv hjemmekamper. 14 plussmål er det beste noen har hatt etter de syv første hjemmekampene i 1.divisjon siden Sogndal hadde +15 i 2020.

-

Brann innbyrdes mot Stabæk i serien:


Sted

Ka

Vu

Ua

Ta

Mål

Bakl.

Bergen

25

13

8

4

60

28

Bærum/Oslo

24

8

4

12

26

44

Totalt

49

21

12

16

86

72


* Vi har fire strake seriekamper mot Stabæk uten seier (0-3-1). Sist vi slo dem i serien var da det ble 2-0 til oss på Nadderud 24. august 2020. Sist vi tapte for dem var 27. mai i fjor da vi tapte 0-2 på Nadderud og vi har nå to på rad mot dem uten tap (0-2-0).

* Vi har syv strake hjemmekamper mot Stabæk i serien uten tap (4-3-0), men vi har også tre uavgjorte etter siste seier. Siste hjemmetap mot dem kom 6. april 2014 da de slo oss 2-1. Siste hjemmeseier mot dem kom 21. juli 2019 da vi vant 2-1.

* Brann har scoret i åtte av de siste ni seriekampene mot Stabæk. Unntaket var 0-2-tapet for dem på Nadderud 27. mai i fjor. Vi har dermed scoret mot dem i de to siste.

* Brann har scoret i samtlige 25 hjemmekamper mot Stabæk i serien.

* Vi har sluppet inn mål i fire strake seriekamper mot Stabæk. Sist vi holdt nullen mot dem var da vi slo dem 2-0 på Nadderud 24. august 2020.

* Vi har sluppet inn mål i fire strake hjemmekamper mot Stabæk i serien. Sist vi holdt nullen mot dem hjemme var da vi vant 3-0 21. april 2018.

---

Hendelsene:

01:02 - Brann: Stabæk-keeper Marcus Sandberg plukker ned et høyt innlegg når Aune Heggebø hopper opp syv meter fra mål.

06:06 - Brann: Ruben Kristiansen slår inn fra venstre og Mathias Rasmussen kommer til heading fra vel ti meter. Det går en meter utenfor.

09:43 - Stabæk: Oliver Edvardsen stormer fremover og skyter fra kanskje 23 meter, men det blokkeres umiddelbart av Andreas Skovgaard. Men Edvardsen får kriget med seg ballen videre og kommer til avslutning fra syv-åtte meters skrått hold. Mathias Dyngeland er borti den med foten og ballen går en meter utenfor til corner.

10:27 - Stabæk: Dyngeland får plukket opp ballen når den plutselig er fri etter en corner.

11:25 - Stabæk: Det spilles frem til Gift Orban som får ballen på deres høyreside av vårt felt og skyter fra kanskje femten meters skrått hold. Rett på Dyngeland.

14:00 - Brann: Rasmussen fosser oppover på høyresiden og rett utenfor sekstenmeteren legger han tvers over til en feilvendt Niklas Castro som får snudd seg og skutt fra femten meter, men det blokkeres.

14:30 - Brann: Ruben legger inn fra venstre, ment for Ole Didrik Blomberg, men Victor Wernersson får avverget til corner.

14:58 - Brann: Castro med corner fra høyre. Fredrik Pallesen Knudsen vinner på hodet på ti meter og på femmeteren får Skovgaard slengt seg frem til en slags avslutning, men ballen går rolig inn til Sandberg.

15:55 - Brann: Niklas Jensen Wassberg går i bakken i feltet i duell mot Nicolas Pignatel Jenssen, men det var neppe noe å blåse straffe for.

18:15 - Brann: Castro skyter fra skrått hold på sekstenmeteren, men det blokkeres.

18:35 - Brann: Castro legger 45 grader ut til Heggebø som skyter fra tolv meter, men rett på Pignatel Jenssen som får headet vekk to meter fra mål.

20:57 - Brann: Castro skyter fra tyve meter. Sandberg må slenge seg for å slå ballen vekk.

22:11 - Stabæk: Orban sender frem til Fredrik Krogstad som plutselig er alene på sekstenmeteren, men Ruben får ryddet opp ved å takle ham vel tolv meter fra mål.

23:35 - Brann: Blomberg slår inn fra høyre mot Castro, men sistnevnte når ikke frem.

24:18 - Brann: Skovgaard slår langt frem mot Rasmussen som på tolv meter velger å heade ned til Heggebø som kommer på løp med en mann på seg, i stedet for mot mål. Det går ikke bra når ballen også går via bortelagets Kasper Pedersen på veien.

33:15 - Brann: Rasmussen header flere meter til side for nærmeste stolpe på en corner fra Castro som slås mot nærmeste.

37:07 - Brann: Et innlegg går like over Heggebø som er 13-14 meter fra mål.

37:33 - Brann: Ruben legger inn mot bakerste hvor Blomberg kommer til heading fra skrått hold utenfor femmeteren. Sandberg må strekke seg for å ta den.

39:23 - Brann: Blomberg med en dribleserie før han sender til Castro som er offside.

41:13 - Brann: Heggebø skyter fra 27-28 meter. Sandberg er nede ved stolpen og redder.

41:41 - Brann: Blomberg slår inn fra høyre, men det er for langt for Castro.

42:19 - Brann: Rasmussen skyter fra nærmere 30 meter. Himmelhøyt over.

43:04 - 0-1, SCORING STABÆK; GIFT ORBAN: Mindre enn 30 meter fra eget mål dundrer Pallesen ballen rett i Orban som avanserer fremover, lurer av både Felix Horn Myhre og Pallesen utenfor feltet, kommer alene med Dyngeland, finter ham og setter ballen i tomt mål fra femmeteren.

45:00 + 1:59: Det er pause. Stabæk leder 1-0 etter 7-3 til Brann i angrep med avslutninger i feltet.

- 2. omgang: -

45:00 -> bytte Brann: David Wolfe inn for Fredrik Pallesen Knudsen

45:00 -> bytte Brann: Bård Finne inn for Ole Didrik Blomberg

45:00 -> bytte Brann: Kasper Skaanes inn for Niklas Jensen Wassberg

49:35 - Brann: Wolfe skyter fra skrått hold like utenfor feltet, men det blokkeres av Skaanes på eget lag. Etter hvert skyter Castro fra 22-23 meter, men Sandberg redder det uten for store problemer.

53:05 -> bytte Stabæk: Kornelius Normann Hansen inn for Oliver Edvardsen.

56:57 - Brann: Myhre skyter fra 14 meter når Skaanes hopper over et hjørnespark. Det blokkeres utenfor femmeteren.

59:20 - Brann: Rasmussen skyter fra skrått hold noen meter utenfor feltet. Rett på keeper.

60:26 - Brann: Finne slår lavt inn på tvers gjennom femmeteren uten at noen røde er der.

63:46 -> bytte Brann: Frederik Børsting inn for Aune Heggebø.

64:08 -> Brann: Finne får ballen fra Børsting på tolv meter, gir på tvers over til Skaanes som får ballen på samme distanse. Han lurer av en mann og skyter fra syv-åtte meters hold. Rett på keeper.

64:55 - gult kort, Brann: David Wolfe når han feller Kornelius Normann Hansen.

66:52 - Brann: Børsting gir til Finne som får ballen rett innenfor feltet. Han skyter fra fjorten meter, men Sandberg får slått ballen like over.

67:33 - gult kort, Stabæk: Gift Orban når han takler Ruben i overkant hardt ute ved sidelinjen.

70:24 -> bytte Stabæk: Fitim Azemi inn for Gift Orban.

70:34 -> bytte Stabæk: Herman Geelmuyden inn for Fredrik Krogstad.

70:51 -> bytte Brann: Svenn Crone inn for Mathias Rasmussen.

71:45 - Brann: Castro skyter fra 25 meters skrått hold. Ballen spretter inn til Sandberg.

73:00 - Stabæk: Normann Hansen nærmer seg sekstenmeteren og slår over til Azemi som skyter fra atten meters hold. Ballen triller inn til Dyngeland.

76:10 - gult kort, Brann: Sivert Heltne Nilsen når han meier ned Normann Hansen på full fart fremover.

78:07 - 1-1, SCORING BRANN; BÅRD FINNE: Vi vinner ballen ute ved sidelinjen midt på Stabæks halvdel. Sivert slår til Skaanes som får ballen rett utenfor feltet og sender videre til Finne. Sistnevnte får den på høyresiden av feltet og skyter fra tolv meters relativt spiss vinkel. Ballen går under keeper og i det lengste hjørnet!

79:31 - Brann: Sivert når nesten Børsting med et fremspill.

81:02 -> bytte Stabæk: Patrick Metcalfe inn for Nicolas Pignatel Jenssen.

81:15 -> bytte Stabæk: Peder Vogt inn for Victor Wernersson.

84:25 - Brann: Etter et vedvarende trøkk skyter Finne fra fjorten meter, men det blokkeres.

86:46 - Stabæk: Azemi skyter fra skrått hold centimetere utenfor feltet. Det blokkeres av Skaanes med en gang.

88:32 - Brann: Sivert header fra ti meter når Castro slår en corner mot bakerste. Rett på keeper.

90:00 + 1:36 - gult kort, Brann: Andreas Skovgaard for røff behandling av Geelmuyden.

90:00 + 5:12: Det er slutt. Kampen ender 1-1 etter 13-3 til oss i antall angrep med avslutninger i feltet.

--

Kampfakta:

Brann – Stabæk 1-1 (0-1)

1. divisjon fotball, menn. Brann Stadion, 10.066 tilskuere. Dommer: Eivind Bodding, Haga.

Mål: 0-1 Gift Orban (43:04), 1-1 Bård Finne (78:07).

Gult kort: David Wolfe, Sivert Heltne Nilsen, Andreas Skovgaard, Brann, Gift Orban, Stabæk.

Brann (4-3-3): Mathias Dyngeland – Felix Horn Myhre, Fredrik Pallesen Knudsen (David Wolfe fra 46.), Andreas Skovgaard, Ruben Kristiansen – Mathias Rasmussen (Svenn Crone fra 71.), Sivert Heltne Nilsen, Niklas Jensen Wassberg (Kasper Skaanes fra 46.) – Ole Didrik Blomberg (Bård Finne fra 46.), Aune Heggebø (Frederik Børsting fra 64.), Niklas Castro.

Stabæk (5-3-2): Marcus Sandberg - Sturla Ottesen, Nicolas Pignatel Jenssen (Patrick Metcalfe fra 82.), Simen Wangberg, Kasper Pedersen, Victor Wernersson (Peter Vogt fra 82.) - Curtis Edwards, Nicolai Næss, Fredrik Krogstad (Herman Geelmuyden fra 71.) - Gift Orban (Fitim Azemi fra 71.), Oliver Edvardsen (Oliver Edvardsen fra 54.)

--

Kampstatistikk:

Avslutninger: 17-4 til Brann (NTB)

Avslutninger på mål: 14-4 til Brann (NTB)

Angrep med avslutninger i feltet: 13-3 til Brann (mine tall). 1. omg.: 7-3 til Brann. 2. omg.: 6-0 til Brann.

--

Spillerstatistikken:

Tallene for hver kamp er minutter spilt.

Stjerne bak tallet indikerer innbytte.

R bak tallet indikerer rødt kort.

--

mot ->

Ran

Åsa

Ske

Sog

Kåf

Ulf

FFK

KIL

Mjø

Stj

Gro

Bry

IKS

Stb


b

h

b

h

b

h

h

b

h

b

b

h

b

h


TOTAL

KAMP

START

MÅL

GULE

GUL-RØD

DIR. RØD

Blomb.


10*28*

12*

4*

18*

20*

18*

34*

19*

31*

45


239

11

1

1
Børst.

90

62

79

90

85

90

90

89

90

72

74

71

59

27*


1068

14

13

2

2Castro

20*

28

90

74

90

86

86

81

70

89

56

72

79

90


1011

14

12

5
Crone

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

20*


1190

14

13

1
Dynge.

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90


1260

14

14


1Finne

70

80

11*


62

4*

4*

9*

21*

18*

56

19*

59

45*


458

13

5

5
Hegge.

85

67

90

90

90

90

90

81

69

72

89

71

31*

63


1078

14

13

3

1Hjort.

5*

5*14*


1*

25

4


Knuds.

90

90

90

90

181*

12*

1*


4*

4*

45


445

11

6

1
Kristia.

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90


1260

14

14


1Moberg

5*

23*

37*

74
139

4

1

2
Myhre

90

80


16*

62

9*

4*

17*

21*


16*

18*

31*

90


454

12

4

Nilsen

84

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90


1254

14

14

4

2Rasmu.

90

90

90

67R


85

89

73

76

90

90

71

59

70


1040

13

13

8

1

1


Skaan.
16*1*

9*

69

30*

34*

90

90

45*


384

9

3

2
Skovg.

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90


1260

14

14

1

1Wassb.

6*

10*

53

90

28*

78

86

72


60


19*

11*

45


468

11

6

3
Wolfe

72*

81

86

90

78

90

90

86

86

45*


804

10

8


1--

--

Mediene om kampen:

BA

BA/NTB Live

BT

VG

TV2

NRK

brann.no