Gå til sidens hovedinnhold

Vurderer å avslutte søket etter Elin Merete (52)

Artikkelen er over 5 år gammel

Politiet føler de har undersøkt det som er av opplysninger og aktuelle leteområder. Mandag skal det avgjøres hva som skjer videre.

Leteaksjonen etter Elin Merete Angermund (52) fra Fana har pågått med ulik intensitet siden fredag kveld.

Da hadde den 52-årige kvinnen vært savnet i nesten ett døgn, etter at hun ikke vendte tilbake til hjemmet sitt torsdag kveld.

– Vi har avsluttet for kvelden. Mandag skal vi ta en av avgjørelse på om vi skal legge ned søket eller fortsette. Vi må samkjøre tipsene som vi har fått i helgen, og se om det er flere løse tråder, sier operasjonsleder Hans-Eirik Thue i Vest politidistrikt til BA like før klokken 23.

– Er det nye områder som er aktuelle?

– Nei, vi har ingen nye aktuelle teiger å lete i. Vi føler at vi har dekket det som har kommet inn av opplysninger i saken så langt, opplyser Thue.

Vet ikke hva som har skjedd

Politiet har overfor BA beskrevet savnetsaken som spesielt krevende, fordi det er få opplysninger å gå etter.

En rekke områder er blitt systematisk gjennomsøkt etter hvert som politiet har innhentet tekniske spor eller fått tips fra publikum.

Siden fredag har Røde Kors, Norsk Folkehjelp, Norske redningshunder, dykkere og forsvaret bistått politiet i søket. Søksområdet har hittil vært fra Bergen roklubb og langs sjølinjen i retning Gamlehaugen, og Skjoldabukten, Haugsdalen og langs E39 i området Kalandseid.

Søndag ble det også gjennomført søk i Landås-området, uten funn eller nye spor.

Ønsker tips

Den savnede var ifølge politiet iført en svart regnkåpe, mørk blå dongeribukse, mørke blå tøysko og bar på en svart liten ryggsekk da hun forsvant. Hun ble sist observert på torsdag i 16-tiden ved Kiwi-butikken på Skjoldskiftet

Hun snakker bergensdialekt, er 168 centimeter høy, av tynn kroppsbygning, og har mørkt skulderlangt hår med pannelugg.

Søkeområdene er bestemt basert på tips fra bekjente og pårørende, samt tekniske spor som politiet har innhentet. Det inkluderer sporing av signaler fra telefonen hennes.

Navn og bilde av savnede er frigjort etter samtykke fra familien.

Personer som har tips i saken kan kontakte politiet på telefon 02800