Eirin Mikkelsen (43) fra Bergen forsvant i Landskrona i Sverige på julaften. 43-åringen ble sist sett i et kaiområde i sentrum.

Politiet i Sverige har jobbet etter to ulike teorier: Enten har Eirin vært ute for en ulykke, eller så har hun blitt utsatt for noe kriminelt.

Etter en omfattende leteaksjon, ble en død person funnet i strandkanten sør for byen.

Mandag ettermiddag var kriminalteknikere ferdige med de første undersøkelsene, og politiet bekreftet da at det var den savnede bergenseren som ble funnet død i området Lundakrabukten (se kartet).

Tung beskjed

43-åringen er fra Fyllingsdalen i Bergen, og har to sønner som nå representeres av advokat Jon Anders Hasle.

Eirin Mikkelsen har vært borte i en måned

– De har vært forberedt på dette. De har lenge hatt en tanke om at noe slikt kan ha skjedd lenge, likevel tar de dette tungt, sa Hasle til BA mandag formiddag.

Den døde var da ennå ikke formelt identifisert, men politiet var sikre nok til å underrette familien om at det med stor sannsynlighet var Eirin Mikkelsen som var funnet.

Sønnene er i Norge, men har nå planer om å reise til området hvor moren ble funnet død.

Politiet i Skåne har satt betydelige ressurser på saken etter at 43-åringen forsvant. I tillegg har et stort antall frivillige deltatt i leteaksjoner. Kjæresten til Eirin, som skal ha vært sammen med henne i sentrum den siste kvelden, har utlovet en dusør i saken.

Saken fortsetter under kartet.


Dødsårsak ikke kjent

Politiet i Nordvestre Skåne venter nå på resultatet fra obduksjonen. Undersøkelsene vil trolig kunne si noe om dødsårsaken, og disse svarene vil avgjøre hvordan politiet jobber videre.

Bistandsadvokaten sier at sønnene håper på at politiet kan gi dem flere svar på hva som skjedde med moren.

– Ut fra den informasjonen de har fått, etterforskes dette videre. Hvilken vei de går, vet jeg ikke ennå. Etter det jeg forstår, etterforskes dette fremdeles som en kriminalsak. Vi får håpe at det kommer flere svar etter disse undersøkelsene.