Etterforskningen av brannen pågår fortsatt, og politiet har så langt ikke konkludert verken hvor brannen startet eller brannårsaken.

– Det er tatt en del avhør, blant annet av dem som kom først til stedet. Det var en ansatt i kommunen som var den første på stedet, og da var det allerede mye flammer, sier politioverbetjent ved Nordhordland politistasjon, Kurt Inge Hordvik, til BA.

Han sier at huset er totalskadet i brannen.

– Det gjør det vanskelig å finne ut brannårsaken. Men vi avventer svar på undersøkelsene som krimteknikere har gjort på stedet, sier Hordvik.

– Alt tilsier at det er henne

Torsdag var en politimann fra Nordhordland politistasjonsdistrikt med på obduksjonen av den avdøde. Politiet jobber nå med å sanke DNA fra pårørende for å bekrefte identiteten til kvinnen.

– Vi kommer til å sende prøvene med ekspresspost til Oslo for analyse, sier politistasjonssjef i Nordhordland politistasjonsdistrikt, Kjell-Idar Vangberg til Avisa Nordhordland.

Han legger til at de venter svar på prøvene fredag morgen med tanke på formell bekreftelse av identiteten til den omkomne.

– Vi mener at den avdøde er den eldre kvinnen som bodde i leiligheten. Men vi kan ikke bekrefte identiteten før vi får tilbake DNA-prøvene. Vi har ingen grunn til å tro at det noen andre. Alt tilsier at det er hun som har bodd der.

– Hvor i huset brant det?

– Brannen var i leiligheten der avdøde bodde. Den omkomne ble funnet i det rommet vi vet at hun oppholdt seg i samme dagen som brannen skjedde.

Kvinnen skal ha hatt besøk av hjemmesykepleier jevnlig.

Responstid en del av etterforskningen

Meldingen om brannen kom søndag ettermiddag ved 1620-tiden.

Politiet kan ikke på nåværende tidspunkt si noe om hvor lang tid det tok før nødetatene kom til stedet etter alarmen gikk. Dette er av hensyn til den pågående etterforskningen.

Vangberg forteller torsdag til Avisa Nordhordland at krimteknikerne som var på stedet etter brannen var slukket, ikke har meldt om nye funn.

Deler av boligen var overtent allerede før nødetatene kom til stedet. Det ble tidlig klart at kvinnen som bodde i huset var savnet.

Alver kommune satt sammen et kriseteam i løpet av søndag kveld for å ta vare på de pårørende.

Mandag formiddag tok krimteknikere seg inn i huset for å lete etter kvinnen, samt starte sine undersøkelser. Etter et par timer ble det bekreftet at det ble funnet en død person i brannruinene. Den avdøde ble fraktet vekk til obduksjon ved Gades institutt samme dag.