Politiet i Bergen har hatt nok å henge fingrene i gjennom nattetimene.

Det står i kontrast til natt til fredag, hvor det nærmest ikke var noen hendelser å melde om.

– Det har vært litt mer liv i sentrum i natt ja, sier operasjonsleder i Vest politidistrikt, Steinar Hausvik.

Om det har noe med byens feiring av cupfinale-gullet å gjøre, eller om det bare har vært vanlig fyll og fanteri, er uvisst. Men nattens festligheter ble i hvert fall for mye for enkelte.

Til Haukeland etter slåssing på Bryggen

Hausvik opplyser at det er snakk om 14 bortvisninger, 13 tilfeller av forstyrrelse av natteroen og tre personer i drukkenskapsarresten.

I tillegg ble to tatt med i arresten for et tilfelle av kroppskrenkelse på Bryggen, og et tilfelle av vold mot politiet på Straume.

Operasjonslederen forteller at de fikk inn melding om slåsskamp på Bryggen rundt klokken 0140 natt til søndag. Det var en ansatt ved et utested som ringte det inn.

– Vitner på stedet pekte ut den mistenkte, som ble pågrepet og kjørt i arresten.

Den mistenkte var en mann i 20-årene. Den andre mannen ble kjørt til Haukeland sykehus.

Hausvik har ikke opplysninger om skadeomfanget utover det.

Bare god stemning i Oslo

Med rundt 90 individuelle logger fra natten, har ikke Hausvik mulighet til å gå gjennom alle for å se om noen av de uønskede hendelsene er knyttet til feiringen av Brann-seieren.

Mange av supporterne som faktisk så kampen på Ullevaal Stadion, feiret naturligvis gullet i hovedstaden.

Heller ikke her virker det som at seieren har gått til hodet på bergenserne. Operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Per-Ivar Iversen, forteller til BA at han ikke kan se at noen av nattens hendelser er direkte fotballrelatert.

– Brann-supporterne har ikke utmerket seg i negativ retning. Det har vært mange av dem, men de har oppført seg bra, sier Iversen, og legger til:

– De har bare vært i godt humør!