– En dypt tragisk sak. Familien er i sjokk og svært preget, sier Beate Hamre til BA.

Hun er oppnevnt som bistandsadvokat for de etterlatte som torsdag fikk beskjed om at foreldrene var tatt av dage på grusomt vis og en bror som er siktet for den uforståelige ugjerningen.

Torsdag ble ekteparet på 66 og 67 år funnet i tilknytning til eneboligen der de bodde på Kolltveit i Fjell. Deres sønn (40) er siktet for drapet.

Den drapssiktede sønnen bodde i huset sammen med sine foreldre.

Forklarer seg greit

– Drapet skjedde natt til torsdag, opplyser politiinspektør May-Britt Erstad i Vest politidistrikt.

Det opplyser hun på en pressekonferanse fredag ettermiddag.

BA får opplyst at naboer skal ha hørt rop og skrik den natten, men ikke visst hva det var.

Politiet ble først varslet om drapene klokken 1710. Erstad vil ikke opplyse hvem som meldte fra til politiet.

Etter det BA kjenner til mener etterforskerne at opptakten til ugjerningen kan ha skjedd i tilknytning til en garasje.

Krimteknikere arbeidet torsdag kveld i timevis utendørs, sikret spor og la ned gule markører på tunet utenfor eneboligen.

Den tidligere ustraffede 40-åringen ble torsdag kveld avhørt på politihuset i Bergen.  Ifølge politiet forklarte han seg greit.

– Han samarbeider med politiet, og er ikke motvillig til å svare på spørsmål, sier politiinspektøren.

Skal vurdere tilregnelighet

Etter avhør ble mannen overtatt av helsevesenet. Prejudisiell observasjon av siktede er påbegynt, og det vil bli oppnevnt psykiatrisk sakkyndige.

– Psykiatere skal vurdere siktedes tilregelighet, sier Erstad.

Mannen har slitt psykisk og har tidligere bodd i en omsorgsbolig på Østlandet. For om lag ett år siden flyttet han hjem igjen til sine foreldre.

Erstad opplyser at de vil undersøke om det har vært bekymringsmeldinger fra pårørende eller andre knyttet til siktedes helse.

Artikkelen fortsetter under bildet

Siktede vil bli begjært fengslet lørdag. Tidspunkt for fengslingsmøte er klokken 1230 i Bergen tingrett. Av hensyn til etterforskningen vil politiet begjære lukkede dører.

Flyforbud

I en pressemelding fredag ettermiddag opplyser politiet at det i forbindelse med de kriminaltekniske undersøkelsene er innført en flyforbudssone (gjelder droner ol.) i området fra klokken 1600 fredag og inntil videre.

Åstedet er fremdeles avsperret og de kriminaltekniske undersøkelsene fortsetter på stedet fredag og gjennom helgen. Det skal også gjennomføres flere vitneavhør i saken.

Torsdag kveld ble det foretatt rundspørring i nabolaget rundt eiendommen på Kolltveit. Politiet begynner nå å danne seg et bilde av hva som har skjedd og har en formening om hvordan og når drapet skal ha skjedd.

Av hensyn til etterforskningen og nye vitneavhør ønsker politiet ikke å gi noen detaljer om hendelsesforløpet eller andre detaljer i etterforskningen.

De avdøde er fraktet til Gades Institutt og det blir fredag gjennomført obduksjon av de to.

Det har så langt ikke lykkes BA å komme i kontakt med mannens forsvarer, advokat Fredrik Verling.