En mann i 30-årene er satt i varetekt natt til fredag, etter en episode utenfor Media City torsdag kveld.

Klokken 2218 ble politiet kontaktet om mannen som bar på kniv på Nygård. Han skal ikke ha truet andre. Først beskrev politiet ham som lite samarbeidsvillig og fikk kun tidvis opprettholdt dialog, men i 2330-tiden slapp han til slutt kniven etter oppfordring fra politiet. De forklarer at pågripelsen skjedde uten dramatikk etter at de isolerte ham i krysset ved Nygård bybanestopp.

Ingen ble skadet som følge av hendelsen.

Avhør fredag

– Politiet har en rekke patruljer i området, og ber publikum og beboere holde seg borte fra det nevnte området og følge de anvisninger som måtte bli gitt av politi på stedet, opplyste operasjonsleder Frode Kolltveit i en pressemelding klokken 2321.

Ikke lenge etter fikk de kontroll på mannen.

Da hendelsen var over ble han fremstilt for lege på Bergen legevakt. Da han ble klarert, ble han tatt med videre til politiets arrest. Politiet avsluttet på stedet rundt midnatt.

Fredag morgen forteller Kolltveit til BA at de ikke hadde inntrykk av at mannen kom til å skade noen andre.

– Det var mest at han ikke ville samarbeide med politiet. Han skal ha beveget seg i det samme området stort sett hele tiden, sier Kolltveit.

Mannen skal være kjent for politiet fra tidligere.

Fredag formiddag ønsker politiet å avhøre mannen som mange ble vitne til i sentrum.

Trafikken stoppet

Veiene ved enden av Nygårdsgaten ble midlertidig stengt av politiet, og Bybanen kjørte ikke forbi. De fikk heller beskjed om å snu ved Danmarks plass, og fra Byparken til Nygård var den innstilt.

– Det har ikke vært skade hos noen av våre passasjerer, uttalte direktør i Keolis, Øystein Gullaksen, til BA i 2320-tiden.

– Bybanen vil ikke kjøre i retning av hendelsesstedet før situasjonen er avverget, vi kjører etter avklaring fra politiet, la han til.

En halvtime senere var trafikken i gang igjen - både for kollektivtransporten og andre kjøretøy.