Til helgen reiser hundrevis av russ fra bergensområdet til Geilo for å feste. Samtidig reiser mange av dem som skal være russ til neste år, for å delta på festen.

Skandale-stempel

Festingen har tidligere ført til mange uheldige episoder, spesielt i 2017 gikk det fullstendig over styr. Blant annet har det vært omfattende skadeverk på hytter, ordensforstyrrelser og bekymringer knyttet til bruk av illegale rusmidler.

Politiet ønsker å være med for å bidra til en trygg og god russefeiring og har planlagt for helgen i samarbeid med politiet på Geilo og NSB, opplyser Vest politidistrikt i en pressemelding.

Skal følges tett

I fjor ble russen fotfulgt på toget. Da de kom frem til Geilo, sto det lokale politiet klare på perrongen.

Overalt hvor russen beveget seg på vintersportsstedet, fulgte politiet etter. Ble det meldt om bråk, var politiet raskt på plass.

Også i år vil politiet bli med russen på toget og samarbeide med politiet på Geilo.

– Det er ikke greit sånn det har vært tidligere. Vi må ta hensyn til at det er andre reisende, og at det ikke etableres et drikkelag på toget, sier politioverbetjent  Bente Liland, leder for Ungdomsseksjonen ved Bergen sentrum politistasjon.

Politiet vil være på togstasjonen torsdag ved avgangen klokken 1159 og klokken 1557.

«Vi ønsker at dette skal bli en trygg og hyggelig helg for ungdommene som reiser, for de andre togpassasjerene og for lokalbefolkningen på Geilo», står det i pressemeldingen fra politiet.

Ber foreldre følge med

Kanskje noen russ føler at politiet legger en demper på festen, men russen skal ha gitt gode tilbakemeldinger på tilstedeværelsen i fjor. De følte en trygghet med at politiet var synlig.

«Dette er flott ungdom som vil feste sammen med nye og gamle venner, men vi oppfordrer foreldrene til å ta en god prat før de sender dem på tur» oppfordrer politiet.

– Det er viktig at russen tar vare på seg selv, og på hverandre. Det er kaldt på Geilo, og da er det ekstremt viktig at ingen blir liggende ute, understreker Liland.