Politiet mener drapet på konen (39) var planlagt

En 39 år gammel seksbarnsmor ble drept på Askøy i februar. En psykiater mistenker at den siktede ektemannen var psykotisk.

En 39 år gammel seksbarnsmor ble drept på Askøy i februar. En psykiater mistenker at den siktede ektemannen var psykotisk. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Siktelsen av 41-åringen, som har tilstått at han tok livet av konen, er utvidet til overlagt drap.

DEL

– Siktelsen er endret fra forsettlig drap til overlagt drap under særdeles skjerpende omstendigheter, sier politiadvokat Eli Valheim i Hordaland politidistrikt til BA.

– Hva er grunnlaget for å utvide siktelsen?

– Vi mener drapet er planlagt basert på forklaringer vi har fått fra siktede siden forrige fengslingsmøte, og forklaringer fra avdødes mor, sammenholdt med øvrige opplysninger vi har i saken fra før, svarer politiadvokaten.

Flere avhør gjenstår

– Dette kan ha betydning for straffeutmålingen, men jeg har ikke tatt stiling til utvidelse av siktelsen, sier forsvarer Egil Jordan til BA.

Politiet har lenge stått uten motiv for det grufulle drapet på kvinnen i parets hjem på Follese 4. februar.

– Vet politiet noe mer om motivet nå?

– Jeg vil ikke gå inn på det på grunn av at det er flere personer som skal avhøres, svarer påtaleansvarlig Valheim.

Holdt fast på besøksforbud

I fengslingsmøtet onsdag la politiet frem en begjæring om varetektsfengsling i fire nye uker med brev- og besøkelsesforbud.

Forsvarer sa seg enig i at vilkårene for videre fengsling er til stede, men han ønsker å oppheve brev- og besøksforbudet, fordi de ikke mener det er fare for bevisforspillelse.

– Brev- og besøksforbudet gjør varetekten enda tyngre. Uten mulighet for å ringe ut eller få besøk, blir det et tøft regime, sier Jordan til BA.

Jordan forklarte at hans klient ikke ønsket å møte i retten fordi han er syk og diagnostisert psykotisk.

Valheim opplyste i rettsmøtet at politiet har innhentet trafikkdata fra mange telefoner som ikke er ferdig bearbeidet.

Hun forklarte at politiet vil ta avhør med personer siktede og avdøde har hatt kontakt med for å avklare omstendighetene før drapet.

Politiet vil opprettholde brev- og besøksforbud for at siktede ikke skal kunne påvirke potensielle vitner.

Siktede har erkjent i flere avhør at han har drept konen og Jordan mener hans klient har samarbeidet så godt han kan. Jordan mener vilkår for fare for bevisforspillelse ikke er oppfylt.

I kjennelsen fra fengslingsmøtet konkluderer dommeren i Nordhordland tingrett med å ta politiets begjæring om fengslingsforlengelse til følge, samt at siktede undergis brev- og besøksforbud.