Lørdag morgen bestemte Utrykningspolitiet seg for å ta med seg promillemåleren, og stille seg opp ved trafikale knutepunkt i bergensområdet.

Hele 343 personer ble kontrollerte, og reaksjonene overrasker politiet.

– Sånn skal det være! sier operasjonsleder Terje Magnussen.

På fergekaien

Dagen startet de på Halhjem fergekai i Bjørnafjorden, hvor 69 bilførere ble testet for promille i løpet av en time. Ingen av dem ga utslag over 0,2-grensen. Det noe utradisjonelle stedet å plassere seg på ga kun positive reaksjoner:

– Dette er jo fantastisk bra, for å si det rett ut. Patruljen meldte om mange positive tilbakemeldinger, for slikt hadde ikke sjåførene opplevd på fergekaien før, sier Magnussen.

I tillegg ble hele 274 personer testet på Ravnangervegen på Askøy i løpet av to timer. Og også her kjørte ingen med promille lørdag morgen.

Varsler flere kontroller

– Det er sånn det skal være, sier operasjonslederen om UPs storaksjon lørdag.

Én person fikk likevel en reaksjon under kontrollen, for å ikke ha gyldig førerkort på hengeren på bilen. Sammenlignet med ruskjøring kaller han det en bagatell.

Magnussen minner om at høsten og vinteren fort er tiden hvor man ser den enda oftere på veiene.

– Vi går inn i en tid med flere kontroller, og det kommer nok folk til å oppleve fremover, sier han og tenker på feststemte desember og julebordsesongen.

Han krysser fingrene for at de neste UP-kontrollene gir like gode resultater.