Fem dørvakter tatt med dop

Artikkelen er over 2 år gammel

Fem menn i et vaktselskap i Bergen er siktet for bruk og besittelse av dopingmidler.

DEL

Ytterligere fem andre menn i 20-30-årsalderen er den siste uken siktet for bruk og besittelse av dopingmidler i en aksjon politiet har gjennomført.

Alle personene er hjemmehørende i Bergen, Sotra og Askøy.

– Det er alvorlig at det er avdekket dopingbruk blant ordensvakter. Det er ikke forenlig med en trygg og forsvarlig håndtering av vaktvirksomheten, sier politiadvokat Mats Henriksen til BA.

Beslag på hjemmeadresser

Dørvaktene har ikke hatt med seg doping på jobb, men det er gjort beslag på en rekke adresser av ulike dopingmidler i tablettform, ulike former av anabole steroider og veksthormoner.

– De kjenner hverandre fra før eller har en relasjon til hverandre, sier Henriksen.

BA har fra annet hold fått bekreftet at de fem er ansatt i samme vaktselskap som har oppdrag for flere populære utesteder i Bergen.

Ledelsen i selskapet har ikke svart på BAs henvendelser tisdag. Nå risikerer selskapet at flere kontrakter kan ryke.

Restauranteier reagerer sterkt

– Vi vurderer sterkt å si opp avtalen. Vi har hatt våre mistanker og har hatt en dialog med politiet, men dette er verre enn det vi hadde forestilt oss, sier en restauranteier til BA.

– Er dopingbruk forenlig med å jobbe som ordensvakt?

– Nei, det er helt klart uholdbart, fastslår han.

Til sammen ti menn er den siste uken siktet for bruk og besittelse av dopingmidler. Flere av disse ble også pågrepet. Også oppbevaring av narkotiske midler er beslaglagt i aksjonen, skriver politiet i en pressemelding.

Ved ransakelsene, som er gjort på en rekke adresser i gjeldende kommuner, er det gjort beslag av ulike dopingmidler i tablettform, ulike former av anabole steroider og veksthormoner.

– Det er også gjort beslag av narkotika, da hovedsakelig MDMA/ecstasy og hasj i tillegg til kontantbeløp av noe størrelse. I ett tilfelle er det også gjort forvaltningsmessig inndragning av våpen, hvor den siktede vil få sin skikkethet vurdert på nytt, skriver de videre.

Utelukker ikke flere aksjoner

Politiet utelukker ikke at det kan komme flere tilsvarende ransakelser. 

– Personene som er siktet har ulik bakgrunn, men har felles interesse for trening og kroppsbygging. Politiet ser også med bekymring på at fem av de siktede har tilknytning til ordensvaktbransjen for utesteder i Bergen, skriver politiet.

Med tanke på økt utelivsvold er det et stort behov for skikkede dørvakter, og dopingbruk er ikke forenlig med å skulle utøve trygg og forsvarlig vaktvirksomhet, ifølge politiet.

Prioriterer dopingbekjempelse

– På generelt grunnlag ser vi en sammenheng mellom doping og annen form for kriminalitet. Vi ser en sammenheng med at de som har blitt tatt i doping også gjerne har vært involvert i annen type kriminalitet, seksuell tilnærming, familievold, generell vold på byen, trafikkforseelser, og narkotika, skriver de videre.

– Dopingkriminalitet er noe som politiet prioriterer på lik linje med annen alvorlig kriminalitet og kommer til å ha fokus på dette fremover.

De skriver videre at politiet ønsker å forebygge bruk og omsetning av anabole steroider.

– Befatning med dopingmidler er straffbart på lik linje med befatning med narkotika.

BA oppdaterer saken.

Artikkeltags