– Vi forsøker å holde en lav profil. Vi vil ikke skape unødvendig uro blant publikum, sier Morten Ørn.

Han leder den store antiterror-øvelsen som politiet gjennomfører på Torgallmenningen torsdag ettermiddag.

Dagens øvelser inkluderer blant annet fiktive arrestasjoner i sentrum, anslag fra soloterrorister og kjøring av kjøretøy inn i folkemengder.

45 politibetjenter kledd i sivil deltar i øvelsen. I tillegg er et titalls betjenter kledd i oransje vester merket «øvelse» til stede.

Forberedt til Sykkel-VM

– Vi har valgt å gjøre øvelsen i sentrum. Vi tar det som en øving opp mot Sykkel-VM. Da kommer vi til å ha høy beredskap i bybildet, sier Ørn.

Flere bergensere BA treffer på Torgallmenningen lurer på hva som egentlig foregår.

– Vi så politi over alt til og med på takene her. Vi trodde politiet er her fordi Ellie Goulding er i byen, sier Benedicte Truc-Ly Do (16) og Laura Gutierrez Myran (16).

De to venninnene er fans av popstjernen Ellie Goulding som opptrer på Bergenfest i kveld. De skjønte raskt at dreier seg om en øvelse når de så politiets oransje vester som det står «øvelse» på.

– Føler seg tryggere

– Det er bra at de gjør slike øvelser. Spesielt siden det har vært mange terrorangrep i Europa i det siste. Man føler seg litt tryggere da, sier Gutierrez Myran.

– Er dere redd for at det kan skje et terrorangrep i Norge?

– Nei. Jeg tror ikke det kommer til å skje. Men det var ekkelt med det som skjedde i Manchester, under Ariana Grande-konserten. Der var det mange på vår alder som ble drept, så det føltes nærmere, sier Truc-Ly Do.

Neste torsdag vil en tilsvarende øvelse bli gjennomført.

– Det er viktig at Sykkel-VM blir en folkefest. Men vår oppgave er å være bekymret og stille best mulig forberedt. Derfor gjennomfører vi disse øvelsene i sentrum, fastslår Morten Ørn.