Setter inn vektere etter nytt sjåførangrep

To vektere kommer til å være tilstede på Birkelundstoppen gjennom helgen. På kort tid har to bussjåfører blitt angrepet her.

To vektere kommer til å være tilstede på Birkelundstoppen gjennom helgen. På kort tid har to bussjåfører blitt angrepet her. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Tide og Skyss iverksetter strakstiltak på Birkelundstoppen etter at enda en bussjåfør ble angrepet fredag morgen.

DEL

– To vektere er satt inn ved endestoppet på Birkelundstoppen som følge av de to hendelsene den siste tiden, sier Lubna Jaffery, kommunikasjonssjef i Tide.

Vekterne har vært til stede siden klokken 1530 fredag ettermiddag. De kommer til å være på Birkelundstoppen i hele driftsdøgnet gjennom helgen, fra første buss går om morgenen til siste avgang for kvelden.

– Tirsdag vil vi gjøre en vurdering på hva vi gjør videre. Vekterne er der som en sikkerhet for sjåfører og passasjerer. Det er viktig at de føler seg trygge, sier Camilla Lundberg Berntzen, pressekontakt i Skyss.

To alvorlige hendelser på kort tid fikk Tide til å innkalle Skyss til et hastemøte fredag.

En bussjåfør ligger fortsatt på Haukeland med alvorlige skader etter at han ble angrepet og stukket med en nøkkel på pauserommet på Birkelundstoppen forrige søndag.

Fredag morgen ble en annen sjåfør angrepet av en ruset mann.

– To isolerte hendelser

– Dette er to isolerte hendelser som ikke har noe med hverandre å gjøre. Det er tilfeldig at dette skjer på Birkelundstoppen. Men det er alvorlige episoder. Derfor setter vi inn vektere nå, sier Jaffery. 

I tillegg til strakstiltaket med vektere har Tide skiftet lås i pauseboden på Birkelundstoppen.

– Vi har satt inn smekklås. Før måtte man bruke nøkkel for å låse døren fra innsiden og utsiden.

Tide har også spurt politiet om de kan patruljere på Birkelundstoppen den nærmeste tiden.

– De har sagt at de skal vurdere det, sier Jaffery.

Artikkeltags