Denne uken blir det storkontroll

Denne uken blir det storkontroll av bilister i hele landet. Her ser vi Atle Heradstveit ved en tidligere anledning. Arkivfoto: Magne Turøy

Denne uken blir det storkontroll av bilister i hele landet. Her ser vi Atle Heradstveit ved en tidligere anledning. Arkivfoto: Magne Turøy Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

UP varsler storstilt kontroll mot ruskjøring over hele landet.

DEL

Denne uken vil du kanskje legge merke til at det er ekstra mange politikontroller langs veiene. Det er ikke tilfeldig.

– Utrykningspolitiet og politidistriktene vil denne uken (uke 50) ha en spesiell kontrollinnsats for å forebygge og avdekke ruspåvirket kjøring, med det formål å bidra til reduksjon av antallet drepte og hardt skadde på norske veier, opplyser Utrykningspolitiet på sin Facebook-side

Sjekker promille dagen derpå

De presiserer at politiet gjennomfører ruskontroller hver dag ellers i året også:

– Når folk er ute, ønsker vi ikke at de nyter alkohol når de kjører bil. Intensjonen er å øke kontrollvolumet opp mot julebord og promille dagen derpå. Hvis man drikker om kvelden, er man ikke kjørbar morgenen etter hvis man er usikker, sier Atle Heradstveit, politioverbetjent ved Trafikkseksjonen i Vest politidistrikt.

Kontrollene vil omfatte både alkohol og andre rusmidler, samt sjekke førerkort og om bilen er skodd for føret. Kontrollene vil hovedsakelig foregå inn og ut av Bergen sentrum, men også ute i distriktene.

– Vil kontrollere 24 timer i døgnet

– Vi ønsker å kontrollere 24 timer i døgnet. Der vi har anledning kommer vi til å opprette en kontroll. Men det er klart vi har fokus på morgenpromillen, og sjekke om folk er edru når de kjører hjem fra byen, sier Heradstveit.

UPs tall viser at politiet ikke anmelder flere rusførere i julebordstiden i desember enn hva de gjør i sommermånedene. 

– I 2016 anmeldte politiet 6 prosent flere rusførere i sommermånedene (819/gjennomsnitt) enn i desember (774). En situasjon vi har erfart over flere år, melder UP.

Artikkeltags