Klokken var 0100 natt til torsdag da en politipatrulje oppdaget en personbil som kjørte rolig inn på en enveiskjørt vei. Bilen ble stoppet, og forklaringen fra ungdomsgjengen i bilen var av det kuriøse slaget.

– De var så opptatt av å følge GPS-en for å fange en Pokémon at de ikke registrerte at det var en enveiskjøring, forteller Kjell Idar Vangberg, lensmann i Nordhordland i politidistrikt.

Største mobilspill noensinne

Unnskyldningen ble ikke godtatt, og den 20-årige sjåføren fikk et forenklet forelegg på 4200 kroner med seg på resten av jakten etter lommemonstre.

– Vi kan ikke legalisere ulovlig kjøring på grunn av Pokémon ute i luften. Selv om det ikke var andre i nærheten ved dette tilfellet, så må man følge trafikkreglene, sier Vangberg.

Mobilspillet Pokémon Go ble lansert forrige torsdag, og har allerede rukket å bli det største mobilspillet i USA noensinne, og har sendt Nintendo-aksjen til himmels. I tillegg til en rekke småskader og uhell forårsaket av distraherte spillere, har en rekke spesielle hendelser holdt spillet i nyhetsbildet den siste uken.

Politistasjon invadert

En amerikansk kvinne fant et lik på jakt etter Pokémon ved en elv i Wyoming, fire tenåringer ble arrestert i Missouri etter å ha brukt spillet til å finne og lokke mennesker å rane, en politistasjon i Australia ble invadert av monsterjegere, mens Holocaust-museet i Washington og Auschwitz-Birkenau-museet i Polen ber besøkende slutte å jakte på lommemonstre.

– Jeg har hørt om spillet i noen dager og vet at det har ført til en del ulykker. Folk er bare opptatt av å se på skjermen. Jeg har ingen tanker rundt spillet, men vi har nulltoleranse for at trafikkregler ikke følges, sier lensmann Vangberg.

Svensk politi advarer mot farsotten. I Nordhordland er politiet klare til å gjøre jobben sin om flere pokémon-relaterte episoder skulle oppstå.

– Vi oppfordrer sjåfører til i det minste å følge skilt og trafikkregler, istedenfor å se etter Pokémon mens de kjører.