Mot kjøreretningen på jakt etter Pokémon i Knarvik

Pokémon Go skaper entusiasme og hodebry både i Knarvik og resten av verden.

Pokémon Go skaper entusiasme og hodebry både i Knarvik og resten av verden. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

– Unnskyldningen om at de jaktet på monstre ble ikke vurdert som god nok, sier lensmann Kjell Idar Vangberg.

DEL

Klokken var 0100 natt til torsdag da en politipatrulje oppdaget en personbil som kjørte rolig inn på en enveiskjørt vei. Bilen ble stoppet, og forklaringen fra ungdomsgjengen i bilen var av det kuriøse slaget.

– De var så opptatt av å følge GPS-en for å fange en Pokémon at de ikke registrerte at det var en enveiskjøring, forteller Kjell Idar Vangberg, lensmann i Nordhordland i politidistrikt.

Største mobilspill noensinne

Unnskyldningen ble ikke godtatt, og den 20-årige sjåføren fikk et forenklet forelegg på 4200 kroner med seg på resten av jakten etter lommemonstre.

– Vi kan ikke legalisere ulovlig kjøring på grunn av Pokémon ute i luften. Selv om det ikke var andre i nærheten ved dette tilfellet, så må man følge trafikkreglene, sier Vangberg.

Mobilspillet Pokémon Go ble lansert forrige torsdag, og har allerede rukket å bli det største mobilspillet i USA noensinne, og har sendt Nintendo-aksjen til himmels. I tillegg til en rekke småskader og uhell forårsaket av distraherte spillere, har en rekke spesielle hendelser holdt spillet i nyhetsbildet den siste uken.

Politistasjon invadert

En amerikansk kvinne fant et lik på jakt etter Pokémon ved en elv i Wyoming, fire tenåringer ble arrestert i Missouri etter å ha brukt spillet til å finne og lokke mennesker å rane, en politistasjon i Australia ble invadert av monsterjegere, mens Holocaust-museet i Washington og Auschwitz-Birkenau-museet i Polen ber besøkende slutte å jakte på lommemonstre.

– Jeg har hørt om spillet i noen dager og vet at det har ført til en del ulykker. Folk er bare opptatt av å se på skjermen. Jeg har ingen tanker rundt spillet, men vi har nulltoleranse for at trafikkregler ikke følges, sier lensmann Vangberg.

Svensk politi advarer mot farsotten. I Nordhordland er politiet klare til å gjøre jobben sin om flere pokémon-relaterte episoder skulle oppstå.

– Vi oppfordrer sjåfører til i det minste å følge skilt og trafikkregler, istedenfor å se etter Pokémon mens de kjører.

Artikkeltags