– Vi har i dag plassert ut en mobil basestasjon som gir redningsmannskaper og hjelpekorps nødnettdekning ved Trolltunga, sier statssekretær Gjermund Hagesæter (Frp) i Justis- og beredskapsdepartementet til NTB torsdag.

– Redningsmannskapene trenger ekstra verktøy når de skal redde liv. De har gjort en kjempejobb hittil, men nødnett er et viktig verktøy for å kunne kommunisere godt om hvor de som er i nød, befinner seg, sier han.

«Ettåring til sykehus etter tur til Trolltunga». «Skadd mexicansk turist fløyet ned fra Trolltunga». «Fire redningsaksjoner ved Trolltunga på en kveld». Det er bare noen av NTB-meldingene om turister i trøbbel ved det velkjente klippeutspringet den siste måneden. For få dager siden skrev Bergens Tidende om at nødetatene ikke kunne bruke sitt kommunikasjonsnett ved «tunga» om stikker ut over Ringedalsvatnet.

Samtidig som det nå utplasseres en mobil basestasjon som vil gi nødnettdekning, settes det i gang en prosess med å bygge ut permanent dekning. Hagesæter vil ikke anslå når det kan være på plass.

– Behovet er så stort nå at vi etablerer en midlertidig dekning i påvente av arbeidet med permanent dekning, sier han.

Trolltunga tiltrekker seg nesten 100.000 besøkende i løpet av sesongen.