Gå til sidens hovedinnhold

40 kroner for å ta bussen

Artikkelen er over 8 år gammel

Kommer du sigende inn på bussen uten Skyss-kort...

Da skal den tabben koste deg dyrt. I rådmannens forslag til fylkesbudsjett, som legges frem i dag, går det frem at «om du skal løysa enkeltbillett ombord på bussen i Bergen etter 1. februar 2013 vert prisen 40 kroner».

Summen blir fordelt på 29 kroner i billettkostnader, og 11 kroner i kontanttillegg.

- Så 2012-parolen: «Bruk Skysskortet når du reiser i Hordaland – det vil løna seg», gjeld i endå sterkare grad i 2013, står det i pressemeldingen.

Målet er selvfølgelig å få folk til å unngå å bruke kontanter, som både sinker rutene og utgjør en potensiell fare for at sjåfør og buss kan bli robbet.

Også eldre, som tidvis sliter med å telle pengene i portemoneen mens folkene i køen bak dem får høyere og høyere puls, vil bli straffet for oppførselen.

De, og barn, må ut med 15 kroner i billett, og 5 kroner i kontanttillegg - altså 20 kroner - dersom de skal betale kontant.

Men også prisen på periodekort går opp med fire prosent. Prisen på et månedskort som i dag koster 660 kroner, vil altså øke til 690 kroner. En enkeltbillett betalt med fleksiskyss eller kontantskyss vil bli en krone dyrere.

Skyss og fylket har i det siste satt ut en rekke billettautomater, disse skal det bli flere av. De vil også gjøre det mulig å kjøpe enkeltbilletter på kiosken og via mobiltelefon i løpet av 2013.

Her er de nye takstene (fra februar 2013):

Enkeltbillett voksen 29,-

Enkeltbillett barn/honnør 15,-

Enkeltbillett med fleksikort/kontantskyss – 25% rabatt 21,75

Enkeltbillett med kontanttillegg i Bergen-voksen 40,-

Enkeltbillett med kontanttillegg i Bergen-barn/honnør 20,-

Periodebillett 30 dg voksen 690,-

Periodebillett 30 dg barn/honnør 345,-

UngdomSkyss 310,-

Periodebillett 30 dg student 410,-