Advarer mot Høyre-skolen

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV). Arkivbilde.

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV). Arkivbilde. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV) langet ut mot Høyres skolepolitikk på SVs landsmøte fredag kveld.

DEL

– Det er mye bedre å være en underdog som går inn i valgkampen med dårlige meningsmålinger som kan forbedres, enn det motsatte. Det går noen bedrevitere rundt og later som om Erna allerede har vunnet valget. Vi kan vinne det valget, vi kan vinne Lofoten og Vesterålen, vi kan mobilisere velgere på det vi tror på, sa Halvorsen til applaus fra landsmøtedeltakerne.

Kunnskapsministeren refererte blant annet til stortingsmeldingen «På rett vei. Kvalitet og mangfold i fellesskolen», som ble lagt fram fredag.

– Den meldingen har fått veldig god mottakelse i dag. Neste uke legger jeg fram en barnehagemelding hvor SV har fått gjennomslag for flere av reformene vi har slåss for. I SV-styrte Skole-Norge har vi nå en klar framgang i nasjonale resultater innen lesing og matematikk, sa Halvorsen.

Samtidig advarte kunnskapsministeren mot Høyres privatiseringspolitikk på utdanningsområdet og særlig forslaget om innføring av karakterer i barneskolen.

– Noen ganger tenker jeg, herlighet, la de få prøve seg i 14 dager da. Men det går jo ikke. Det er derfor det er så viktig at vi forteller velgerne hvordan hverdagen vil bli seende ut med en borgerlig regjering. Så folk slipper å våkne opp til en blåmandag, avsluttet Halvorsen.

Artikkeltags