– Afrikanere og asiater uønsket

Artikkelen er over 14 år gammel

«Stem for Norge og nordmenn, ikke utvanning av et etnisk sikkert Norge». Det er parolen fra en av Bergen Frps toppkandidater.

DEL

I et leserbrev i BA i dag retter Kenneth Rasmussen et frontalangrep mot alle innvandrere som kommer til Bergen, dem som er «synlige innvandrere».

Les Rasmussens leserbrev her.

Rasmussen står på fjerdeplass på valglisten til Frp og er i realiteten sikret plass i bystyret fra høsten.

VIL HA SVENSKER

I brevet går toppkandidaten inn for å stenge grensen til Bergen for alle «kjeltringer» som søker opphold.

Rasmussen vil også stoppe «muslimske fundamentalister» på grensen, men innrømmer det kan være vanskelig å plukke ut fundamentalistene i tollen.

– Det er ikke lett å vite hvem som er «snille gutter». Derfor bør grensene stenges helt for ikke-vestlige, utdyper han overfor BA.

Han skriver at Frp vil «¿returnere alle som kommer så raskt som mulig og satse på de som har bygget opp landet».

– En stor del av dem som bygget opp landet, bor i dag på norske sykehjem. Bør vi ikke satse på annen type arbeidskraft?

– Jo, det er klart vi trenger det. Men vi har mye bra arbeidskraft i Norge allerede. Dessuten vil ikke tyskere og svensker flytte hit. Det er for dyrt her, mener Rasmussen.

– Så du foretrekker arbeidere fra Tyskland og Sverige fremfor ikke-vestlige?

– Hvis disse ikke-vestlige folkene hadde klart å tilpasse seg og gjøre vettige ting, ville det vært greit. Slik det er, foretrekker jeg svensker og tyskere, sier Rasmussen.

– IKKE RASIST

– Hvordan skal grensene til Bergen stenges?

– Vi må si fra at vi ikke ønsker disse flyktningene til Bergen, på samme måte som Os har gjort, sier Rasmussen.

Han begrunner sin kompromissløse holdning med at innvandrere er overrepresentert i kriminalstatistikken.

– Folk blir skremt når mesteparten av den grove volden begås av folk som søker asyl her og som ikke har noe her å gjøre, mener Rasmussen.

Han har vurdert faren for å bli stemplet som rasist.

– Det er jeg ikke. Jeg har reist mye i utlandet og vet at mange er greie. Men dessverre ser det ut som om det er bermen som kommer til Norge, sier Rasmussen.

I brevet ber han «minipartiet» KrF ta stilling til om de vil samarbeide med Frp eller ikke. Ordfører Kristian Helland føler seg ikke fristet:

– Innlegget fra Frps kandidat til bystyret i Bergen er så grovt usaklig at jeg har store problemer med å kommentere innlegget. Frp-kandidaten gir et svært unyansert bilde av situasjonen og inviterer ikke til noe samarbeid med KrF, skriver Helland i en epost til BA.

Artikkeltags