I fjor lot Kalmargården og Markeveien 14 noen ungdommer få frie tøyler til å male to porter. Ifølge politiets taggereksperter i New York og Oslo er det nettopp slikt man ikke skal gjøre.
I juni var New Yorks taggerjeger nummer én, sergeant Robert Barrow, på bergensvisitt med følgende budskap: – Aldri slipp taggerne til. Graffiti er ikke kunst, men vandalisme!
Rema-kjøpmann Guttorm Aase mener i dag at effekten av veggkunsten fra i fjor er i ferd med å forsvinne.
– Vi hadde en rolig periode. Men nå er problemet i ferd med å ta seg opp i nabolaget. Taggerne holder seg unna de malte portene, men vi bruker mye tid og penger på å rengjøre andre vegger, beklager Aase.
– Vi synes dette er en grei måte å gjøre det på. Før vi lot ungdommene slippe til så det ikke ut her, svarer Aud Våge Johannessen i Markveien.
Hun viser BA garasjeporten, hvor det nå er malt en sint okse. Tidligere sto Rema-kunder ofte feilparkert og sperret innkjørselen. I dag oppdager alle den fargesprakende porten.
Styreformann Jan Blaha, som inviterte veggmalerne, mener det må være rom for lovlig graffiti.
– I Wien har man åpnet for politiske malerier langs Donau. Her er det mye bra. Det må være bedre at ungdommen får utfolde seg enn at store, grå murer står og flasser, sier Blaha til BA.