– Buekorps er som Taliban

DISKRIMINERER: Amir Payan (bildet) mener buekorpsene diskriminerer på linje med Taliban. - Det må være noen minstekrav for å få kommunal støtte, sier SV-politikeren.

DISKRIMINERER: Amir Payan (bildet) mener buekorpsene diskriminerer på linje med Taliban. - Det må være noen minstekrav for å få kommunal støtte, sier SV-politikeren. Foto:

Artikkelen er over 11 år gammel

Amir Payan mener kommunen må stille krav om likestilling til buekorpsene.

DEL

SVeren har sett seg lei på at kommunen støtter buekorps som kjønnsdiskriminerer. Han mener kommunen i større grad må stille krav til byens buekorps.

  • Politikk

– Buekorpsene er en viktig del av Bergens historie og identitet, men de må slutte å oppføre seg som Taliban, sier Amir Payan, som er representant for SV i Bergen bystyre.

JENTER: Det at buekorpsene holder jentene unna og ber dem etablere egne buekorps er det som får SV-eren til å reagere.

– Buekorpsene får betydelig støtte. Og det er vel og bra. Men da må vi kunne stille noen minimumskrav, mener Payan, som mener ikke å diskriminere jenter er ett av disse kravene.

ETNISK: Han innser at tilskuddene fra kommunen til forskjellige lag og organisasjoner bør gis med svært få føringer.

– Men det bør være et minimumskrav at de organisasjonene som får kommunal støtte, ikke driver negativ diskriminering på bakgrunn av kjønn eller etnisitet. Organisasjoner som jobber med barn og unge bør gjøres spesielt oppmerksom på dette.

PÅ RETT VEI: Kulturbyråd Henning Warloe får bakoversveis når han hører Payans påstand.

– Du tuller! Mener han det? Men det finnes jo korps for jenter, og det finnes korps for gutter. Det finnes også et blandingskorps.

– Men jentene får jo ikke være med i guttekorpsene?

– Guttene får vel heller ikke være med i jentekorpsene.

PÅ TEPPET: – Jeg kalte sjefene for korpsene inn på teppet og sa at dersom kommunen skulle engasjere seg mer for buekorpsbevegelsen, måtte alle få være med, ellers så ble det ingenting. Og responsen etterpå var fantastisk.

Warloe føler ikke at han kan blande seg inn i korpsenes selvråderett.

– Hvis vi skal legge oss opp i det indre liv i hver enkelt organisasjon, så tråkker vi over en grense. Da stiller vi krav som bryter med organisasjonenes selvstyre. Det er mulig at Amir Payan vil bryte den grensen, men det vil ikke jeg, sier Warloe.

Hva mener du? Syng ut i debattforumet under artikkelen!

Artikkeltags