Bystyret vil ha en mer human asylpolitikk

(Illustrasjonsbilde).

(Illustrasjonsbilde). Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

SVs Oddny Miljeteig fikk KrF med på laget som stemte for å be regjeringen om å sikre en mer humanitær politikk for papirløse flyktninger i Norge.

DEL

KrFs bystyrerepresentant Harald Myklebust fastslo at SV ikke får gjennomslag i regjeringen, men sa også at SVs engasjement rørte ham dypt.

– Derfor støtter vi dette vedtaket. Vi må snu alle steiner, dette handler om de svakeste av de svake, sa Myklebust.

Miljeteig ble så rørt at hun tok til tårene. Lignende uttalelser har fått flertall i Trondheim og Stavanger. Nå også i Bergen. Det kan være opp mot 18 000 papirløse flyktninger i Norge i dag.

Saken har blitt aktualisert i Bergen av de 15 kirkeasylantene i Johanneskirken forrige uke. Søndag demonstrerte et par hundre mennesker, deriblant flere politikere, foran kirken.

Høyre, Frp og Pensjonistpartiet argumenterte og stemte mot uttalelsen, fordi asylpolitikk ikke sorterer under bystyrets ansvarsområder.

– Når det kommer til stykket er ditt og mitt ansvar, det er et ansvar vi ikke kan springe fra som medlem av Bergen bystyre, talte Miljeteig (SV).

Interpellasjonens første del som omhandlet en gjennomgang av politikken vedrørende papirløse flyktninger fikk Ap, Rødt, SV, Sp, Venstre og KrF sine stemmer og dermed flertall.

Ap stilte seg ikke bak siste del av interpellasjonen som ville oppfordret regjeringen til å sette en grense for hvor lenge man kan være papirløs som flyktning i Norge.

Dermed ble dette stemt ned.

Artikkeltags