Flertall til Høyre og Frp på ny måling

Erna Solberg, her fra årsmøtet i Hordaland Høyre. Arkivfoto.

Erna Solberg, her fra årsmøtet i Hordaland Høyre. Arkivfoto. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Både SV og Venstre havner under sperregrensen på målingen.

DEL

Høyre og Fremskrittspartiet har flertall sammen i Norfaktas partibarometer for mai.

I målingen, som er gjennomført av Norfakta for Klassekampen og Nationen, får Høyre og Frp en samlet oppslutning på 50,7 prosent.

Det ville gitt de to partiene i alt 93 av 169 mandater på Stortinget. De rødgrønne får 38,2 prosent og 65 mandater.

SPESIELL MÅLING

Høyre-leder Erna Solberg bekrefter at det kan bli blåblå alenegang om Høyre og Frp vinner stortingsflertallet sammen i neste valg.

– Men selv om det kan bli flertall til Høyre og Frp, bør alle de fire borgerlige partiene være med i en borgerlig regjering, sier Erna Solberg til NTB.

Samtidig sier hun at målingen er spesiell siden to partier faller under sperregrensen og mandatfordelingen derfor blir unaturlig.

HØYRE STØRST

I målingen er Høyre største parti med en oppslutning på 32,1 prosent, opp 0,4 prosentpoeng. Arbeiderpartiet er nest størst med 29,5 prosent, ned 1,3 prosentpoeng.

Venstre ligger uendret på 3,7 prosent og havner dermed under sperregrensen. Det gjør også Sosialistisk Venstreparti som får 3,9 prosent, et fall på 0,9 prosentpoeng.

Fremskrittspartiet går fram 1,8 prosentpoeng til 18,6 prosent.

Kristelig Folkeparti får 4,5 prosent, fram 0,2, mens Senterpartiet ligger uendret på 4,8 prosent. Rødt får en oppslutning på 1 prosent i målingen, fram, 0,3.

Artikkeltags