I går skrev BA om det økende problemet med tagging rundt om i byen. Pål Hafstad Thorsen (Ap) mener at når kommunen rammer inn gatekunst, som de har gjort med Dolk, gir dette et sterkt signal om at «alt er greit».

– Det var på mitt initiativ at vi sikret graffitien. Den er gjort på et kommunalt bygg. Vi synes den er stilig, og vi vil ta vare på den. Det er et morsomt og flott innslag i byen, sier Warloe.

BLANDER: Warloe mener det blandes sammen to fenomen i debatten: tagging og graffiti.

– Taggingen har ingenting med kunst å gjøre. Det er på nivå med hunder som pisser oppetter gatehjørner, og like lite intelligent. Det er hærverk og ulovlig, punktum. Graffiti kan, dersom det er veldig bra, være spennende og god kunst, sier han.

– Men hva med signaleffekten av å verne enkeltverk?

– Folkene som bare griser vil uansett aldri oppnå det de ønsker. De synes sikkert det er flott med oppslaget i BA, som gir dem akkurat den reklamen de ønsker seg. Slikt er farligere enn at vi tar vare på et Dolk-bilde.

SELVJUSTIS:Skulle BA da la være å skrive om det?

– Nei, det er det paradoksale. Mitt kjennskap til miljøet er at det har hatt relativ bra selvjustis og at de har respektert hverandre. Jeg vil oppfordre andre i miljøet om å gå på dem, og si at de ødelegger for alle andre.

– Vi kan ikke gjøre noe annet. Ulovligheter er politisaker, og vi er ikke politi, sier han.

Mange har sterke meninger om graffiti og tagging. Hva mener DU? Delta i diskusjonen i kommentarfeltet under saken!