Gå til sidens hovedinnhold

Fredagsbønn på Torgallmenningen

Artikkelen er over 14 år gammel

31. mars må muslimene i Bergen være ute av moskeen på Nøstet. Nå vurderer de å legge fredagsbønnen til byens storstue om kommunen ikke reagerer.

– De kan ikke bare kaste oss ut på gaten. Skjer det legger vi fredagsbønnen til Torgallmenningen, sier Jerad Abdelmajid.

Bergen Moskes rundt 1700 medlemmer er på vei vekk fra sine lokaler i Nøstegaten. Det kommunalt eide huset tilfredsstiller ikke brannforskriftene, og Bergen kommune har derfor bedt menigheten om å forlate lokalet innen utgangen av mars.

Hva synes du om fredagsbønn på Torgallmenningen? Si din mening her.

Abdelmajid er medlem av menigheten og vararepresentant for Arbeiderpartiet i bystyret. Nå truer han med fredagsbønn på «hellig grunn» i Bergen hvis ikke kommunen hjelper dem med tilholdssted.

- VANSKELIG SAK

Bergen Moské trenger kun en midlertidig løsning. Trossamfunnet har kjøpt nye lokaler i Jekteviken, men grunnet vanskelig økonomi og diverse byggeproblemer vet de ennå ikke når de kan flytte inn.

En utbedring av lokalene på Nøstet vil koste minimum 165 000 kroner. Det synes finansbyråd Henning Warloe er et for høyt beløp med tanke på at det er søkt om rivingstillatelse for bygget.

– Vi kan ikke bli stående på gaten 1. april. Hvis så skjer må vi demonstrere med våre egne midler, sier Abderraouf Fsilly, nestleder i Bergen Moské.

– Hva vil det si?

– Vi vurderer fredagsbønn på en offentlig plass, sier Fsilly, og informerer om at også Festplassen vært diskutert, foruten Torgallmenningen.

LES MER OM SAKEN I DAGENS BA.