Fregattbyggingen snart i gang igjen

Av
Artikkelen er over 16 år gammel

Det kan bli snarlig drift på Mjellem & Karlsen AS etter at Carl Fredrik Seim og de andre eierne trolig går inn med penger for å fullføre fregattordren. Spanske Izar er positive.

DEL
Administrerende direktør Paal Martens skal i dag i møte med bostyret sammen med styreformann Robert Hermansen.

Her vil de prøve å sikre at eierne av Mjellem & Karlsen setter finansielle ressurser inn i den videre driften.

– Hvor mye penger vil eierne gå inn med?

– Det har vi ikke tall på ennå. Dette er noe vi vil diskutere med bostyret relativt kjapt i dag, sier Martens til BA.

Et begrenset antall verftsarbeidere vil kunne fortsette jobben med å ferdigstille en fregattseksjon. Antallet kan være så lavt som 30-40 personer, mens både Seim og Martens i Mjellem & Karlsen AS tidligere har antydet rundt hundre.

– Jeg vet rett og slett ikke antallet, sa Martens til BA i går kveld.

KREVER PLAN
Spanjolene holder fortsatt døren på gløtt for den norske underleverandøren. Foreløpig har Mjellem & Karlsen AS bare én ansatt: Administrerende direktør Paal Martens.

– Izar har vært bekymret over nyheten om at Mjellem & Karlsen blir stengt. I et møte i dag har de forsikret oss om at de vil være i stand til å oppfylle sin del av avtalen, sier informasjonsdirektør Miguel Martinez i Izar til BA.

– Det viktigste for oss har vært å analysere Mjellem & Karlsen AS' situasjon. Når vi nå har et ja om at de vil fortsette, vil vi ha en plan for hvordan arbeidet skal blir gjennomført. Så fort vi har sett planen vil vi kunne se om de vil være i stand til å gjennomføre kontrakten, sier Martinez.

KONTAKT MED ANDRE
– Vi er veldig fornøyde med utfallet av samtalene med Izar. De venter at Mjellem & Karlsen vil fortsette arbeidene. Nå må vi vise at vi klarer dette, sa en lettet Martens til BA etter å ha gått av spaniaflyet i går kveld.

Izar på sin side forsikrer at de også kan bygge skipene i Spania om det skulle knipe.

– Vi er i stand til å bygge alt. Men vi vil oppfylle vår del av kontrakten om gjenkjøp i Norge, sier Miguel Martinez.

Izar har bedt om snarest å få mer informasjon fra Mjellem & Karlsen AS.

Artikkeltags