Gå til sidens hovedinnhold

Frp-hjelp til DLF

Artikkelen er over 20 år gammel

Frps generalsekretær Geir Mo innrømmer at han har hjulpet dem som vil ta Det Liberale Folkeparti (DLF) fra Frp-utbryterne. – Lavmål, mener fylkesleder Sigrun Sangolt Natås i DLF.

For en drøy uke siden fant Sigrun Sangolt Natås og de andre Frp-utbryterne veien til Det Liberale Folkeparti (DLF). Nå hevder andre i Hordaland at det er de som er de egentlige DLF-medlemmene.

TO DLF-LISTER
Derfor leverte de fredag ettermiddag nok en liste til stortingsvalget, og fylkesvalgstyret sitter med to DLF-lister. Dermed brygger det opp til kamp mellom Frp-utbryterne i partiet som «kjøpte» DLF for en kopp kaffe, og de som hevder å være medlem av det egentlige DLF.

Etter det BA erfarer, er det Frp som står bak initiativet om å aktivisere folk som nå gjør krav på det gamle DLF. Målet er å få kaster ut Frp-opprørerne fra det «nye» DLF. Fylkesleder i DLF, Sigrun Sangolt Natås, er rasende.

– Det er tragisk at Frp går ned på dette lavmålet. Er de virkelig redd for konkurranse nå igjen? spør Natås.

Geir Mo innrømmer overfor BA at han har hjulpet dem som hevder å være gamle DLF-ere, slik at de kan ta sitt parti tilbake fra Frp-opprørerne.

Etter det BA vet, skal også sentrale Frp'ere i Hordaland ha jobbet med dette.

– Jeg har gitt råd om hvordan de skal gå frem for å stille liste. Dette er et parti som består av ildsjeler og idealister. Det er klart at de ikke kan stå og se på at noen tar deres parti, sier Mo.

FERSKE MEDLEMMER
De som hevder å være de egentlige DLF-medlemmene, er helt ferske i partisammenheng. DLF stilte heller ikke liste i Hordaland i 1997 eller 1999.

Men fredag våknet de til liv. Partileder Trond Johansen hevder at han har jobbet med saken i flere uker. Likevel fikk Frithjof Frank Gundersen og resten av DLF holde sitt landsmøte i fred – uten protest fra DLF. Før nå.

– Virker ikke dette noe merkelig? Er det Frp som har satt dere på tanken?

– Nei, vi er et selvstendig parti som krever vår rett, sier Trond Johansen, som var Frp-medlem frem til 1994.

Dermed er det fullt kaos om hvem som er DLF. Det
finnes to stortingslister og to som hevder å være fylkesleder.

Pål Niklas Deisz sier at det er han som er den egentlige fylkeslederen, og ikke Sigrun Sangolt Natås. Men han er ennå ikke medlem i DLF.
Denne uken må fylkesvalgstyret ta stilling til hvilken liste som er gyldig. Kampen kan ende i en rettslig konflikt om hvem som eier partiet.