Gå til sidens hovedinnhold

Frp med egen krisetelefon

Artikkelen er over 13 år gammel

Fremskrittspartiet har opprettet en egen krisetelefon for kandidater som dummer seg ut med utspill som skader partiet.

I en e-post til alle Frps listekandidater går partiet grundig til verks for å hindre at kandidatene kommer med utspill som skader Frp i valgkampen.

Tidligere i sommer endte det ille da Frp-politiker i Rogaland, Charlotte B. Finnesand, skrev et leserbrev som kritiserte foreldrene som valgte å føde barn med funksjonshemming.

Det ble et voldsomt mediekjør, som gjorde at Frp-leder Siv Jensen måtte beklage. Rogalands-politikeren meldte seg etter kort tid ut av partiet.

– DOBBELTSJEKKES
For å unngå slike blundere igjen, har Frp laget sin egen vær-varsom-plakat for hvordan de lokale politikerne skal håndtere mediene frem mot valget. I retningslinjene fra valgkampsekretariatet kommer det klare oppfordringer om å tenke seg om før en ytrer seg.

«Skriv gjerne utkast til et innlegg når du er opprørt, men send det aldri før du eller andre har lest igjennom innlegget i en roligere sinnsstemning».

Også noen gode råd om blogging og nettbruk får Frp-kandidatene fra sentralt hold.

«... Alt du skriver må sjekkes og dobbeltsjekkes slik at det også tåler å stå på avisenes førstesider»

Videre heter det:

«Bruk fornuft! Veien fra blogg til negative oppslag er kortere enn du tror».

ALARMTELEFON
Skulle noen Frp-kandidater likevel mene noe feil som kan få konsekvenser på regionalt nivå eller på riksplan, skal partiets valgkampsentral umiddelbart varsles, skriver partiledelsen i e-posten.

«Det samme gjelder dersom det skjer uheldige episoder på stands eller andre steder som kan medføre negative presseoppslag», står det å lese i e-posten fra valgkampsekretariatet.

For å ta imot henvendelsene har partiet opprettet en egen alarmtelefon Vaktmannskap er i beredskap hver dag, og telefonen er bare stengt om nettene.

– Det er riktig at våre tillitsvalgte og listekandidater kan ringe inn til oss sentralt, sier kommunikasjonsdirektør i Frp, Fredrik Färber.

Färber velger likevel å omtale det som i e-posten er kalt alarmtelefon for «servicetelefon».

Han ønsket ikke å si noe mer om hvorfor en har opprettet en slik alarmtelefon, og henviste til generalsekretær Geir Mo. Mo svarte ikke på BAs henvendelser i går.