Frp-topper i bompengekrise

Terje Søviknes.

Terje Søviknes. Foto:

Artikkelen er over 10 år gammel

Terje Søviknes og Liv Røssland er havnet i en knipe etter at Frp har pålagt alle sine politikere å stemme mot bompenger.

DEL

For de to lokale Frp-profilene har fått et stort problem i fanget etter at landsmøtet med stort flertall valgte å pålegge alle Frp-politikere å stemme mot bompenger. Gjør de ikke det, risikerer de å bli ekskludert for å stemme aktivt imot vedtatt politikk i Frp.

SV + FRP: Den som er i aller størst problemer etter gårsdagens vedtak er Os-ordfører Terje Søviknes.

Fredag gikk bompengesaken for Svegatjønn-Rådal i trykken i Os kommune. 20. mai skal saken opp i kommunestyret.

Problemet er bare at Søviknes og Frp nå ikke kan stemme for bompenger.

Ironisk nok kan Frp i Os sammen med SV sørge for å torpedere prosjektet. SV er nemlig imot hele veiutbyggingen, og den ene representanten SV har i kommunestyret vil dermed kunne velte hele prosjektet.

- Vi må ta et møte om dette, men det er klart at vedtaket nå i mai bare er oppfølgingen av en gammel avtale. Inngåtte avtaler bør også vi i Frp forholde oss til, sier Søviknes.

Han understreker likevel at han må få klarert dette med partiledelsen.

- Du vil vel helst slippe å bli ekskludert?

- He-he, det er ikke ønskelig, sier den profilerte Frp-ordføreren.

FOLKEAVSTEMNING: Han deler problemene med sin kollega Liv Røssland i Bergen.

For Svegatjønn-Rådal-saken skal også igjennom bystyret i Bergen. I tillegg vil Frp og resten av byrådet ha ferdigstilt hele Ringveg Vest. Hvordan de skal håndtere bompenge-ultimatumet fra landsmøtet kan hun ikke si.

- Jeg vil selvfølgelig informere byrådsleder Monica Mæland om dette, sier Røssland, som møter byrådslederen i dag.

Terje Søviknes mener landsmøtet nå har malt dem inn i et hjørne. Han kan komme ut av dette med å organisere folkeavstemning. Sier folket ja, kan Frp-politikerne også stemme for bompenger.

- Det går jo an i en liten kommune som Os, men i Bergen med 250 000 innbyggere er det selvsagt mer problematisk, sier Søviknes, som også ser et annet problem.

- Det er ikke sikkert at det tjener partiet å arrangere folkeavstemninger om bompenger. Akkurat dette er vel ikke saker som vi ønsker å profilere partiet med, sier Søviknes.

Hordalandsdelegasjonen stemte også imot vedtaket på Gardermoen i går.

Artikkeltags