Frykter vold og avlyser fakkeltog

Oslo-politiet møtte mannsterkt frem og tok i bruk tåregass  for å holde motdemonstranter unna under en støttedemonstrasjon for Israel utenfor Stortinget (08.01.2009).

Oslo-politiet møtte mannsterkt frem og tok i bruk tåregass for å holde motdemonstranter unna under en støttedemonstrasjon for Israel utenfor Stortinget (08.01.2009). Foto:

Artikkelen er over 10 år gammel

Politiet kan ikke garantere for deres sikkerhet. Nå avlyser trolig Margit Apelthun og de andre Israel-vennene det planlagte fakkeltoget kommende lørdag.

DEL

– Politiet var bekymret for sikkerheten vår. De hadde vanskeligheter med å kunne garantere for den på grunn av voldelige elementer hos motstanderne våre, sier Margit Apelthun.

Planen var å arrangere fakkeltog lørdag klokken 1700 fra Festplassen.

ADVART AV POLITIET: Flere organisasjoner, blant andre «Internasjonale kristne ambassaden», «Ordet og Israel», «Med Israel for fred» og «Norge-Israelforeningen» skulle ifølge avisen Norge Idag stille.

De planlagte parolene var «Støtte til Israels rett til selvforsvar», «Støtte til ofrene på begge sider» og «Mot terror».

Sæle forteller at det var på bakgrunn av de voldelige opptøyene i Oslo at politiet i Bergen rådet Israel-vennene mot å arrangere fakkeltoget.

– De har anmodet oss om å holde det innendørs. Vi forstår at politiet ikke har ressurser, men i praksis betyr dette at vi som ikke er politisk korrekte er avskåret fra å ytre oss.

– Det er svært beklagelig. Mange er redde for å si sin mening i Norge, og det er trist.

Artikkeltags