Grung fikk kjeft

Artikkelen er over 16 år gammel

På mandagens samling for Ap-lokallagsledere i Bergen måtte Ruth Grung finne seg i kraftig kritikk for håndteringen av den såkalte Grete Knudsen-saken.

DEL
– Jeg fikk kritikk fra flere lokallagsledere, og jeg forstår kritikken, sier Ruth Grung, lederen for Ap i Bergen, til BA.

Hun understreker likevel at kritikken ikke handler om innholdet i vedtaket som først ble fattet i partistyret og senere i representantskapet i Bergen Ap.

– Vi har to vedtak hvor Grete Knudsen karakteriseres som illojal etter sin opptreden i sentralstyret, og ingen har kritisert dette, sier Grung.

Partistyrets vedtak ble lagt frem for representantskapet som en orienteringssak, med klar beskjed fra Grung om at det ikke ville bli noen debatt om temaet.

Etter orienteringen foreslo veteranen Arne Jakobsen fra sin benkeplass at samme ordlyd straks ble vedtatt i representantskapet. Grung aksepterte at det ble votert – uten debatt – og vedtaket var enstemmig.

– Jeg forstår kritikken mot denne fremgangsmåten, men vi var i en klemme. Møtet skulle handle om forberedelser til neste års valgkamp, og tiden var knapp. Dette handler også om å verne personen Grete Knudsen oppi det hele.

- Du har også fått kritikk for ikke å ha invitert Knudsen til å gi Ap-styret sin versjon av saken?

– Hun har hele tiden hatt full tilgang til å ta kontakt med alle oss tillitsvalgte. Det har hun ikke gjort, sier Ruth Grung til BA.

Artikkeltags