Hordaland Ap gir Knudsen kritikk

Artikkelen er over 16 år gammel

Styret i Hordaland Ap mener Grete Knudsen har opptrådd kritikkverdig. De vil likevel ikke forfølge saken videre.

DEL
Refsen som Hordaland Ap gir Grete Knudsen er langt fra så bitende som det den tidligere næringsministeren fikk høre av sine egne i Arbeiderpartiet i Bergen.

IKKE LIKE BEISK
Styret i Hordaland Ap mener Knudsen har handlet kritikkverdig, men bruker ikke ordet «illojalt» og ber ikke om noen beklagelse fra medlemmet av partiets sentralstyre.

– Vi synes det er kritikkverdig at hun sådde tvil om hva fylkespartiet mente om fregattdokken på Haakonsvern. For øvrig er vi ferdig med den saken. Det viktigste for oss er at dokken forble på Haakonsvern, sier Frøiland til BA.

Hun ønsker ikke å kommentere spørsmålet om Knudsen har opptrådt illojalt.

– Jeg vil ikke vurdere hva partistyret i Bergen har gjort. De må ta opp det som de synes er viktig for Bergen, mener Frøiland.

BØR IKKE GÅ
Fylkeslederen vil heller ikke karakterisere opptredenen til Knudsen. Selv er det en god stund siden hun har hatt kontakt med eks-statsråden, og hun vet ikke hvilken rolle Knudsen har hatt som konsulent for Carl Fredrik Seim.

– I media har Knudsen sagt at hun ikke vil svare på dette. Men dette er noe jeg har tenkt å spørre henne om, sier Frøiland.

Fylkespartiet vil nå ha utarbeidet moralske regler for hvordan partimedlemmer skal oppføre seg, etter mønster fra enkelte deler av næringslivet.

Om to måneder skal Knudsen trekke seg fra vervet som medlem i sentralstyret.

– Jeg synes ikke hun skal trekke seg før den tiden hun var valgt selv. Det er rom for konsulenter i Ap, men de må si i fra når de jobber med saker som angår partiet, sier Ranveig Frøiland.

Artikkeltags