Innkalt til Høybråten

Artikkelen er over 16 år gammel

KrFs partileder Dagfinn Høybråten vil snakke med den vrakede stortingsrepresentanten Anita Apelthun Sæle om hennes rolle i partiet.

DEL

Det bekrefter Sæle overfor BA. Hun ligger hjemme med influensa, men regner med å møte Høybråten så snart hun er friskmeldt.

– Han har bedt om en samtale. Som han sa: Vi har bruk for deg i KrF, og jeg vil snakke med deg om det, sier Sæle.

FLERE FRIERE

Lørdag ble Sæle vraket av Hordaland KrFs nominasjonsmøte til fordel for Laila Dåvøy. Ikke før stemmene var talt opp, begynte spekulasjonene om Sæles navn kan dukke opp på andre lister ved stortingsvalget neste år.

Dette vil trolig Høybråten gjøre alt for å forhindre.

BA skrev i går at det jobbes aktivt for å få Sæle på Kystpartiets liste. Ifølge Dagbladet skal også Kristent Samlingsparti være interessert i å få henne i sine rekker.

Indremisjonsforbundets generalsekretær Karl Johan Hallaråker, som heller ikke nådde opp i KrF-nominasjonen, regnes også som en god stemmesanker blant kristenkonservative i fylket.

Sæle og Hallaråker trenger 500 underskrifter for å stille en uavhengig liste ved valget. Ingen tror det er umulig. For å ta et mandat, trenger en slik liste i overkant av 12 000 hordalandsstemmer.

Som om ikke det skulle være nok: Vidar Kleppe og Demokratene har døren på vid gap for Sæle.

– Alle som deler vår verdikamp, er velkomne. Men nå synes jeg Anita skal få tid og ro til å finne ut hva hun vil, sier Kleppe til BA.

AVVISER IKKE TANKEN

Sæle avviser ikke at hun kan stille på andre lister ved stortingsvalget.

– Jeg er beæret over å bli spurt, men jeg har ikke svart på noen av forespørslene ennå. Nylig har jeg betalt kontingenten til KrF, og jeg skal være stortingsrepresentant for KrF i ett år til, sier Sæle.

Hun sier hun ikke har fått noen offisiell forespørsel fra Kystpartiet.

– Jeg har fått forespørsler fra andre.

– Hvem da?

– Nei, det ønsker jeg ikke å kommentere nå, sier Sæle.

Artikkeltags