– Jeg håper de ikke gikk inn for å slakte

Artikkelen er over 16 år gammel

– Jeg håper inderlig at ikke Bengt Martin Olsen og Grete Knudsen anbefalte slakt av Mjellem & Karlsen, sier leder i Hordaland Ap, Ranveig Frøiland, til BA.

DEL
Saken blir tema på styremøtet i fylkespartiet i dag, men der stiller ikke Grete Knudsen. Sent i går kveld fikk nemlig Ranveig Frøiland beskjed om at Knudsen har meldt forfall.

– Likevel kommer nok denne saken til å bli tema på dagens styremøte, sier Frøiland.

– UHELDIG BLANDING
BT skrev i forrige uke at eks-statsråd Grete Knudsen hadde konsulentoppdrag for Mjellem & Karlsen-eier Carl Fredrik Seim. Samtidig gikk hun mot sitt eget parti i planene av bygging av ny dokk på Haakonsvern.

Seim hadde ingen interesse av at dokken skulle bygges, i frykt for å miste oppdrag.

– Slik det ble fremstilt i avisen var det en uheldig blanding av roller, sier byrådsleder Anne-Grethe Strøm-Erichsen til BA.

– DE HAR GITT RÅD
Ranveig Frøiland kritiserer verken Knudsen eller Bengt Martin Olsen i klare ordelag for deres befatning med saken, men det er ingen tvil om hva hun egentlig mener:

– De har gitt Carl Fredrik Seim råd i denne saken gjennom sitt firma. Jeg vet ikke hvilke råd de har gitt, men jeg håper inderlig at de ikke har gått inn for slakt av Mjellem & Karlsen.

– Skader denne saken Arbeiderpartiet?

– Jeg håper ikke det, men vi skulle gjerne ha vært den foruten. Det er likevel viktig å skille mellom partiet og det enkeltpersoner gjør.

– Er det mulig å skille mellom Grete Knudsen og Arbeiderpartiet i denne saken når hun sitter i sentralstyret og var handels- og næringsminister i den forrige Ap-regjeringen?

– Saken viser hvor viktig det er å være klar over hvilke roller man har, men jeg vil ta sterk avstand fra at dette har noe med Arbeiderpartiet å gjøre.

SEIM ORIENTERER
Frøiland skjønner det sjokket som mange bergensere opplevde da nyheten sprakk mandag.

– Det er godt at folk reagerer. Her snakker vi om et verft som hadde store kontrakter om bygging av fregatter. Så er det plutselig slutt.

Byrådsleder Anne-Grete Strøm-Erichsen forteller at hun hadde besøk av Carl Fredrik Seim og Bengt Martin Olsen på sitt kontor etter at Seim kjøpte Mjellemen.

– Seim sa at de var villige til å satse på verftet. Jeg hadde ikke grunn til å tro noe annet.

Strøm-Erichsen skal møte Seim i dag eller i morgen for å få en orientering fra hans side.

Artikkeltags