Jern-Erna får kjeft

Artikkelen er over 16 år gammel

– Det var utrolig skuffende og overraskende at kommunalminister Erna Solberg kommer med så flåsete uttalelser om asylbarna, synes Petter Borthen.

DEL

Som tidligere mottaksleder og nå rådgiver for de 28 asylbarna ved Vestlandsheimen statlige mottak, har han fått et nært forhold til skjebnen deres.

ANGRIPER ALLE RUNDT

I BA lørdag sa Erna Solberg blankt nei til å gi amnesti til asylsøkerbarn som har sittet mer enn tre år på mottak i Norge. Kommunalministeren sa at hun forstår at «folk blir sjarmert av asylbarna, men de skulle reist hjem for lenge siden».

– Det Solberg sier er ikke bare et angrep på asylbarna, men også på hele apparatet rundt dem som forstår hvor vanskelig de har det, sier Petter Borthen.

Han reagerer spesielt på at Solberg sier at folk kan bli «sjarmert» av barna.

– Det er som å si at vi som har vært rundt dem hele tiden har blitt lurt. Før jul ble det lovet at hun skulle treffe dem. Men hun har ikke kommet. Kanskje hun er redd for å bli sjarmert? spør Borthen.

LITE MEDMENNESKELIG

Han forteller at asylbarna ble svært skuffet over å lese uttalelsene til Solberg.

– Det hun prøver er å gjøre rommet mindre for Carl I. Hagen. Dette hadde vi ikke ventet fra Høyre. Jeg håper hennes egne partifeller tar affære og ber hun beklage dette. Men hun er også invitert til å treffe barna i Bergen, sier Borthen.

Han mener kommunalministeren ikke har tatt hensyn til FNs barnekonvensjon. Det synet blir støttet av leder i Hordaland Unge Venstre, Odd Bovim.

– Unge Venstre kan ikke godta en statsråd og kommende partileder som er så lite villig til å ta medmenneskelige hensyn i sin asylpolitikk, sier Odd Bovim og vil ta dette opp på partiets landsmøte.

Leder i Arbeiderpartiet i Bergen, Eirik Aarek sier at partiet ønsker at de enslige mindreårige barna på Vestlandsheimen asylmottak skal få amnesti og oppholdstillatelse i Norge.

Artikkeltags