Gå til sidens hovedinnhold

Kan bli kastet etter nakensaken

Artikkelen er over 10 år gammel

Siv Gørbitz kan bli eksludert fra Frp.

Siv Gørbitz sine uttalelser om trusler og trakassering i Frp skal opp for styret i fylkeslaget.

I et brev fra styret i Bergen Frp ber de fylkesstyret i Frp om å vurdere Siv Gørbitz sitt medlemskap i partiet ut fra vedtektenes paragraf 3.4.

NAKENT NACHSPIEL

Som BA gjorde kjent innrømmet Janne Halvorsen å ha geleidet en avkledd mann fra et nachspiel til hotellsengen til en sovende Siv Gørbitz midt på natten på årsmøtet i Hordaland Frp i fjor.

Gørbitz følte at hun ble gjort narr av, og mener at dette – samt en rekke andre mindre hendelser i partiet i sum er et forsøk på å fryse henne ut.

Overfor regionavisen BT har Gørbitz sagt at hun ble truet av dagens gruppeleder i bystyret Tor Woldseth i forbindelse med nominasjonsprosessen i Bergen Frp.

I vedtektsparagrafen som Bergen Frp sikter til, heter det seg at «Medlemmer som gjennom sin utmelding eller offentlig handling søker å skade partiet, partiets tillitsvalgte eller folkevalgtes omdømme, anses som aktivt utmeldt.»

VERSJONER

– Ut fra vedtaket i Bergen Frp vil jeg be om at du gir styret en skriftlig redegjørelse for din versjon av oppslagene, og da spesielt om truslene og hendelsene på forrige årsmøte, skriver Torkil Åmland i e-posten til Gørbitz. I brevet fra Åmland går det frem at Tor Woldseth og Janne Halvorsen også skal få anledning til å gi sine versjoner av hendelsene.

Etter at Øistein Christoffersen trakk seg som leder i Bergen Frp under dramatiske omstendigheter like før nominasjonsmøtet, er det nå Åmland som styrer lokallaget.

Den som styrer fylkeslaget er ordfører i Bergen Gunnar Bakke.

Han er også sjef over bystyret, der partikollega Gørbitz sitter. I form av sitt verv som leder av Hordaland Frp blir Bakke «granskingssjef» i saken Bergen Frp ønsker å reise.