Gå til sidens hovedinnhold

Kan bli revet

Artikkelen er over 11 år gammel

Her går byens kulturfiff og politiske elite og koser seg. Trolig uten å vite at «Jägermeisteren» er illegal.

Da «Jägermeister-boden» til Roger Iversen ble omtalt på bt.no i går gikk det frem at skiltet med skriften «Jägermeister» kunne være ulovlig.

  • Politikk

Det som ikke gikk frem er at hele boden er reist uten å bli byggesøkt.

IKKE: Da kommunen oppdaget den ulovlige byggingen i fjor, la de ned stoppordre og varsel om tvangsmulkt. De ga også Nøsteboden forbud mot å bruke arealet på noe vis.

Brevet ble sendt ut i starten av desember. I går, da BA var for å ta bilder av boden, var det installert tappetårn der, og sitteplasser til om lag 70 personer.

Byggesaksavdelingen ga også Nøsteboden AS en mulighet for å søke om tillatelse. Fristen for å sende inn søknad om tillatelse er gått ut.

– Har dere mottatt noen søknad?

– Nei, det har vi ikke, svarer Rune Birkeland, som er saksbehandler for denne saken på byggesaksavdelingen.

– Så da står boden der ulovlig?

– Ja, det gjør den.

– Må den rives?

– I tilfelle en søknad ikke blir godkjent, så må den det.

Om kommunen ikke akkurat virker på hugget etter å ta Nøsteboden AS for ulovlig bygging, så har havnevesenet irritert seg. For boden står ikke engang på Nøsteboden AS sin grunn.

TO AREAL: Den gamle, restaurerte Nøsteboden fyller ut hele tomtearealet som Nøsteboden leier av Bergen kommune. Tilbygget, den hittil usøkte «Jägermeister»-boden, den står på havnevesenets eiendom.

Da kommunen oppdaget bygget, sendte de da også brev til havnevesenet og lurte på hva de holdt på med. Havnevesenet kunne på sin side si at det var beklagelig at noen hadde satt opp bygg uten å søke på deres areal. De fant fort ut hvem det var.

– Vi gjør kommunen oppmerksom på at en eventuell tvangsmulkt blir ilagt Nøsteboden, skrev eiendomssjef på havnevesenet Cathrine Larson-Fedde til kommunen.

70 PERSONER: Kommunen har gitt Nøsteboden forbud mot å bruke arealet til bygget er godkjent. I går, da BA var for å ta bilder av boden, var det installert tappetårn der, og sitteplasser til om lag 70 personer.

Som forutsetning for å kunne bruke arealet til skjenking, opplyser skjenkesjef i Bergen kommune Gro Gaarder, må alle tillatelser fra plan- og bygningsmyndighetene være i orden på forhånd. Det er de altså ikke.

– Dersom han skjenker der nå, er det i strid med den skjenketillatelsen han fikk i juni i fjor, sier Gaarder til BA.